CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Növendékhangverseny a Zeneiskolában- Széchenyi Emléknap az egyetemen- Felsőoktatási intézmények integrációja?- Fotókiállítás a Papírmerítő Műhelyben- Lengyel művészek a Várkerület Galériában

Növendékhangverseny a Zeneiskolában A Soproni Zeneiskola huszonkét növendéke mutatkozott be a tegnapi kamarateremben tartott nagy sikerű növendékhangversenyen, amelyen zongora-, fuvola-, klarinét-, furulya-, kürt- és szaxofon- darabokat játszottak az 1-4. évfolyamos, valamint továbbképzős növendékek. Legközelebb karácsonyi hangversenyükön adnak majd számot mindarról, amit a közelmúlban tanultak a soproni Zeneiskola növendékei.

Széchenyi Emléknap az egyetemen Október 31-én a Nyugat-Magyarországi Egyetem a Magyar Tudományos Akadémiával közösen rendezi meg a Széchenyi Emléknapot. A program keretében 10 órakor megkoszorúzzák Széchenyi István sírját a nagycenki mauzóleumban, majd délután 2 órakor a Páneurópai Piknik színhelyén található Akadémiai Emlékerdőben emlékfát ültetnek az ünnepi esemény résztvevői. Délután 3 órakor az egyetem tanácstermében dr. Solymos Rezső akadémikus az MTA Erdészeti Bizottságának elnöke vezetésével emlékülésre kerül sor.

Felsőoktatási intézmények integrációja? Elviekben lehetővé válhat a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola integrációja, ugyanis a két intézmény tanácsa jóváhagyta az egyesülésről folyó tárgyalások megindítását. A tárgyalások vezetésére, azok menetének kidolgozására öt-öt fős operatív bizottságok alakultak. A két intézmény egyesítése legkorábban 2003. júliusától valósulhat meg.

Fotókiállítás a Papírmerítő Műhelyben Így látom...címmel Hipságh Gyöngyi fotóiból nyílik kiállítás október 30-án, 15 órakor a Várkerület 13. szám alatti Papírmerítő Műhelyben.

Lengyel művészek a Várkerület Galériában A soproni magyar Lengyel Baráti Kör kiállításra hívja tagjait és Sopron művészetkedvelő közönségét. November 2-án szombaton, 16 órakor  a Várkerület Galériában (Sopron, Várkerület 19.) Joanna Chmielinska és Kryszak Aneta lengyel képzőművészek közös kiállítása nyílik.



2002. oktĂłber 30., szerda 00:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület