CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése november-4 én hétfőn tartja alakuló ülését, amelyen sor kerül többek között a megbízólevelek átadására, a polgármester és az önkormányzati képviselők eskütételére.

A Kisalföld kérdésére Dr Gimesi Szabolcs, megerősítette a visszalépéséről szóló információkat. A Szövetség Sopronért egyesület listáján ezesetben Sopron volt polgármestere helyére Farkas Gábor kerül. Az okokat taglalva Gimesi Szabolcs többek között a Globex ügyet nevezte meg.

Elképzelhető, hogy még 2003-ban elkészül Fertődön az Esterházyaknak felajánlott külön lakosztály. A fertődi kastélyt jövőre újítják fel, a munka mintegy 4-500 millió forintba kerül majd, amiből a főhomlokzatot és a belső udvart szépítik meg. A hivatal néhány hete kereste meg a családot, terveik szerint a lakosztályt a főépületben alakítanák majd ki. Esterházy Antal herceg bécsi lapértesülések szerint is visszaköltözne Fertődre. A kastély azonban a magyar állam tulajdona, és a tulajdoni viszony a főúri leszármazott esetleges odaköltözésével sem változna meg.

A Közösségi Mentálhigiénés Egyesület, a Menta"Turi-Muri-Használt ruha" vásárt rendez a Pedagógus Művelődési Házban november 9-én szombaton 8.00 órától. A ruhák 100-200-300 Ft-ba kerülnek majd. A bevételt, nevelő otthonban élő gyermekek megsegítésére, támogatására fordítják.

A soproni temetők nyitva tartása az ünnepek alatt a következők szerint alakul:
Szent Mihály temető: október 31.- november 2.: 7.00-től 20.00 óráig, november 3-án 7.00-től 18.00 óráig. Gépkocsi behajtás október 31-én és november 2-án 8.00-tól 12.00-ig, 200 Ft ellenében.
A soproni Evangélikus temető az ünnepek alatt reggel 7.00-től 21.00 óráig tart nyitva.

Széchenyi Emléknapot tartanak holnap a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. A rendezvény a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával zajlik.

Halottak napi gyertyagyújtásra és közös emlékezésre várja a Soproni Erdélyi Kör az Erdélyből elszármazottakat november 1-én pénteken 17.00 órára a Barátság Parkba.



2002. oktĂłber 30., szerda 12:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület