CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Sopron: ma alakul meg az új közgyűlés- Szent István Iskola: népszokások, játszóház- Diaparádé- Vízmű: szünetel az ügyfélszolgálat- Győr: új közgyűlés- Szent Orsolya Iskola: Felvételi tájékoztató

Sopron: ma alakul meg az új közgyűlés November 4-én délután alakul meg hivatalosan Sopron képviselő-testülete. A Fő tér 5. szám alatti volt vármegyeháza dísztermében kerül sor a városvezetés eskütételére és a képviselők is  itt veszik át mandátumukat, emellett már aktuális kérdésekben döntéshozatalra is sor kerül.

Őszi betakarítással kapcsolatos népszokások bemutatója és játszóház A Szent István Római Katolikus Általános Iskolában (Sopron Rozália u. 1.) 2002. november 5-én 09.00 órakor kezdődik az őszi betakarítással kapcsolatos népszokások bemutatójája. Az Az Ifjúsági és Sportminisztérium Mobilitás Pályázati Igazgatósága által támogatott játszóházban  kukoricából , csuhéból készült népi játéktárgyakat mellett még rongybabát, gyöngyből ajándéktárgyakat is készíthetnek a résztvevők. „Fiatalság, reménység” a mottója a rendezvénynek, amelyre minden érdeklődő felnőttet, tanulót, óvodai nagycsoportot várnak a szervezők. További információk a 99/ 508-881-es telefonszámon kaphatók. Kapcsolódó cikk: Hagyományteremtő néphagyományőrzés - Játszóház a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában

Diaparádé Diaparádéra hívnak minden érdeklődőt november 7-én, 17 órától a MTESZ-székház, első emeleti termébe. A szervezők november 6-ig várják a a hazai tájat, örnyezetet, szülőföldet bemutató diaképeket, amelyeket ( legfeljebb 12 darabot)  5×5 centiméteres, üveges keretű, sorszámmal, névvel, lakcímmel ellátottan, dobozba helyezve kérnek. További kérésük a szervezőknek, hogy a képek címei legyenek egy külön listán is mellékelve az anyaghoz, amelyet a Nyugat-Magyarországi Egyetem Növénytani Tanszékére (B épület földszint) Börcsök Zoltánnak kell leadni. A képek levetítését követően, természetesen minden diát visszakapnak a nevezők.

Vízmű: szünetel az ügyfélszolgálat A Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. értesíti ügyfeleit, hogy 2002. november 7-én, 8-án és 14-én az ügyfélszolgálatot és az ügyfélfogadást technikai okok miatt szüneteltetik.

Győr megalakult az új közgyűlés  Csütörtökön megalakult az új győri közgyűlés. A testület Eredics Imrét és Kun Andrást főállású, Schmidt Pétert és Dömötörné Holeczky Juditot társadalmi megbízatású alpolgármesterré választotta. Az október 20-i helyhatósági választás után nyilvánosságra került adatokhoz képest két helyen változott a győri közgyűlés összetétele – derült ki a csütörtöki alakuló ülésen Szórádi Sándorné szavaiból. A helyi választási bizottság elnöke elmondta, hogy a Pro Urbe Győr Egyesület kompenzációs listájáról bejutott két képviselő, Szíj Zoltán és Halbritter Mátyás lemondott mandátumáról, helyükre a jelölő szervezet Dömötörné Holeczky Juditot és Baralovics Ernőt „nevezte". Így a 36 tagú testületben az előző ciklushoz képest összesen 13 új tag van. A csaknem 49 százalékos részvételi arány mellett a Magyar Szocialista Párt 15, a Szabad Demokraták Szövetsége két, az MSZP–SZDSZ egy, a Pro Urbe Győr Egyesület négy, a Fidesz-Magyar Polgári Párt–Magyar Kereszténydemokrata Szövetség tíz, a Fidesz-MPP–MKDSZ–Magyar Demokrata Fórum egy, az MDF–Fidesz-MPP–MKDSZ egy mandátumot szerzett, s emellett egy független képviselő – Schmidt Péter – tudott győzni egyéni körzetben. A polgármester a szavazatok 58,6 százalékával Balogh József  (MSZP) lett.(Kisalföld nyomán)

Felvételi tájékoztató A Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium felvételi tájékoztatót tart a 2003/2004. tanévben induló 5. és 9. osztályokról: általános iskolai emelt óraszámú matematika és német, 8 évfolyamos gimnázium (emelt matematika, német), 4 évfolyamos gimnázium (emelt angol, matematika, német). A tájékoztató ideje november 25., 16.30 óra, az Orsolya tér 2-3 szám alatti A Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskolában.
 
 



2002. november 04., hétfő 01:14


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület