CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 21., kedd, Konstantin, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Búcsú Farkasné Tamás Anikótól

    Elcsendesett a medence parja. Hirtelen állt be a csend. Búcsú nélkül távozott Farkasné Tamás Anikó, mindenki "Anikónénije".
    Ismeretségünk mintegy harminc éves múltra tekint vissza. Akkor , mint megszeppent 5. osztályos kerestem a helyemet a tornasorban, Ő pedig várta türelemmel, hátha megtalálom. Emberségre, a sport szeretetére, tisztességre, fegyelemre, becsületre tanított minket. Tanultunk is tőle rengeteget, nagyon szerettük, ezért is fáj annyira, hogy ilyen hirtelen hagyott itt minket. Minden tanítványát a keresztnevén ismerte, mikor kikerültem az általános iskolából, ritkábban ugyan de azért akkor is találkoztunk. Egy-egy rövid beszélgetésre mindig futtotta idejéből, érdeklődve hallgatta a híreket, együtt örült a sikereink hallatán és ha valami nem úgy alakult , mint vártuk, hitet, önbizalmat sugároztak szavai. Először csak "kezét csókolom" -ot köszöntünk neki, illedelmesen , ahogy egy kis diáktól illik. Aztán ahogy múltak az évek, és kollégák lettünk, a világ legtermészetesebb módján váltottunk a tegezésre. Mindig tiszteltem munkabírását, szerettük harsány jókedvét, amit betegsége idején sem vesztett el. Természetesnek tűnt, hogy két idősebb gyermekem nála tanult meg úszni. Ők is nagyon szerették, a hírt el sem akarták hinni.
    Tegnap még ott volt az uszodában, és edzést tartott mondták, és látszott, hogy tényleg nem hisznek nekem. Ott volt amikor a két kisebb lányom először vízbe szállt. Egy-két jó szava mindig volt hozzájuk is.Tanított úszni felnőtteket is. Voltak közöttük olyanok is, akik már megették a kenyerük javát. Akkora türelemmel, szakmai tudással, tapasztalattal tanította őket, hogy az évtizedes félelmeiket elfeledve önfeledten végezték a gyakorlatokat, és megtanultak úszni, megszerették a vizet.
    Sopronban mindenki ismerte.A Soproni Városi Úszószöteség tagjaként, sokat dolgozott a sportért, ez volt a második családja. Nagyon szomorúak vagyunk, hogy itthagyott minket. Most már felülről figyeli tanítványait, bíztatja őket, javítja ki hibáikat, örül sikereiknek. A medence partján egy szék immáron örökre üresen marad.
    Tanítványai viszont örökre megtartják emlékét. Nagyon siettél, legalább elbúcsúzhattunk volna...

Nagy András



2002. november 07., csütörtök 09:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület