CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Konferencia a Fertő tó nádasának értékéről- Püspöki Kőfejtő: Kövi benge Tanösvény- Bolyai-évforduló az egyetemen- Diák-szerző Requiem bemutatója- Foglalkoztatási-munkaügyi fórum- Soproni a Duna TV-ben

Konferencia a Fertő tó nádasának értékéről A Fertő nádasának értékeiről és a hasznosítás lehetőségeiről rendeztek konferenciát az érintett felek az ausztriai Illmitzen. Az országhatár jelentősége a jövőben csökken, így fokozni kell az együttműködést – hangzott el az Illmitzen tartott konferencián. A National Park Neusiedler See – Seewinkel, a Fertő–Hanság Nemzeti Park és a főszervező, az ausztriai WWF munkatársai, szakemberek és gazdálkodók előadásokon és több munkacsoportban vitatták meg a Fertő nádasát érintő kérdéseket.

Termékfejlesztés a Püspöki Kőfejtőben - Kövi benge Tanösvény kialakítása -2002. november 8-án kerül sor Fertőrákoson, a kőfejtő területén a Kövi benge Tanösvény bemutatására és avatására. A Kőfejtő szabadon látogatható fogadó területein a Tanösvény információs táblarendszere a Fertő-tájat, mint világörökséget mutatja be az érintett részek természeti, épített és kulturális, valamint turisztikai erőforrásaival. A gazdag képanyaggal illusztrált táblarendszer magyar-német-angol ismertető részeivel a táj és kultúrák találkozását, a geológiai és éghajlati jellemzőket szemlélteti.

Bolyai-évforduló az egyetemen Bolyai János születésének 200. évfordulójára emlékeznek és egyben a Magyar Tudomány Napjának alkalmából tart emlékünnepélyt november 8-án 10 órai kezdettel a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki, Faipari Mérnöki Kara, a Matematikai Intézet, a Bolyai János Matematikai Társulat soproni tagozata. Az egyetem tanácstermében szakmai előadásra várják az érdeklőket, amelyet követően Bolyai János emléktábláját is megkoszorúzzák majd.

Diák-szerző Requiem bemutatója Kocsis Zoltán, soproni egytemista első művét, a Requiem és könyörgés című misét mutatta be hétfőn a Szent István templomban a Széchenyi Gimnázium kórusa, a Corus Corus Spontanus és a nagylózsi Bel Canto Vegyes Kar. A Pirgerné Megyeri Zita vezényletével megszólaltatott mű sikert aratott.

Foglalkoztatási-munkaügyi fórum a kamarában A Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara és a Pannónia Menedzser Klub Foglalkoztási-munkügyi fórumot szervez november 11-én, hétfőn, 15 órakor a Deák tér 12. szám alatti kamarai székházban. A fórum meghívott vendége: Kiss Péter foglalkoztatási és munkaügyi miniszter. További információk a 99-523-570-es kamarai telefonszámon kaphatók.

Film a Duna TV-ben soproni megszólalóval  November 11-én, 16 óra 25 perckor kezdődik a Duna TV-ben az a film, amelynek egyik megszólaltatott szereplője soproni. Dr. Drabant Ervin A forradalom emlékezete című sorozat ötödik részében szólal meg. Az ötvenhatos Sopronban élő veterán házán minden október 23 és november 4 közötti időszakban nemzeti zászló lobog.



2002. november 08., péntek 01:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület