CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Kamara: munkaügyi és foglalkoztatási miniszter- A Magyar Arteriosclerosis Társaság kongresszusa- HACCP-tanfolyam és -könyv- A legjobb testvérek jótékony hangversenye- Munkára kész képviselő-testület

A munkaügyi és foglalkoztatási miniszter a kamarában A Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara és a Pannónia Menedzser Klub Foglalkoztatási Munkaügyi Fórumot rendez november 11-én, hétfőn 15 órakor a kamara Deák tér 12. szám alatti székházában. Vendég: Kiss Péter foglalkoztatási és munkaügyi miniszter. Információ és jelentkezés a 99/523-570-es telefonszámon.

Magyar Arteriosclerosis Társaság 14. kongresszusa Sopronban Hazánkban népbetegségnek számít az érelmeszesedés. Megfelelő kezeléssel azonban sokat lehet javítani a rászorulók állapotán hangzott el a Magyar Arteriosclerosis Társaság 14. kongresszusán Sopronban. Magyarországon szív- és érrendszeri betegségekben halnak meg a legtöbben. Az érelmeszesedés kialakulását és a későbbi szívinfarktust elsősorban a magas koleszterinszint okozza. A baj ellen helyes táplálkozással, a dohányzás mellőzésével, sok mozgással védekezhetünk - mondták el a szakemberek. A Magyar Arteriosclerosis Társaság első ízben ítélt oda 80, a zsír anyagcserezavarok kezelésében nagy tapasztalatot szerzett orvos számára úgynevezett lipidológiai képesítést.

HACCP-tanfolyam és -könyv A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara 2002 novemberében ismét tanfolyamot szervez a HACCP-felkészülés céljából, amelyre várja a jelentkezôket. Jelentkezés és  további információadás: Keresztény Richárd;  tel. 99/523-570. A kamara titkárságán (Sopron, Deák tér 14.) lehet megvásárolni a  HACCP-felkészüléshez szükséges módszertani könyvet. Ára: 6.000 Ft+áfa.

A legjobb testvérek jótékony hangversenye A Soproni Soroptimist Club hagyományos, jótékony célú hangversenyét november 8-án, pénteken 18 óra 30 perctől rendezik meg a Pannónia Med Hotelben. Graziella Provedel (Olaszország) Csajkovszkij, Grieg és Debussy műveket szólaltat meg. A Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola kórusa műsorán egyebek között szigetközi gyermek-játékok, somogyi népdalok szerepelnek. Vezényel Bakonyi Krisztina, zongorán kísér Bánszkiné Hanyvári Ildikó. A belépődíj és egyben a hozzájárulás összege 300 forintos ártól fizetendő. A Soroptimist Club a hangverseny teljes bevételét Sopron hátrányos helyzetű családjainak és gyermekeinek támogatására fordítja. A koncert támogatója a Pannónia Med Hotel. A Soroptimist International a dolgozó nők nemzetközi egyesülete, a soroptimist név jelentése: a legjobb testvérek.

A képviselő-testület munkára kész  Sopron képviselő-testülete felállította bizottságait, megalakultak a frakciók, a képviselőcsoportok kijelölték vezetőiket. Walter Dezső polgármesterrel és a két megválasztott alpolgármesterrel az élen munkára kész a testület. Az önkormányzatnál egyeztetésekkel, tárgyalásokkal telt el a választás utáni időszak. Fontos feladat volt az alpolgármesterek megválasztása, illetve a bizottsági helyek elosztása. Mérlegre került minden voks, amit október 20-án az urnákba dobtak, s a közgyűlésben szerzett mandátumok arányában delegálhattak tagokat a jelölőszervezetek a döntéselőkészítést végző bizottságokba. Végül minden a helyére került, s az új önkormányzat készen áll a munkára. (Kisalföld)



2002. november 11., hétfő 09:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület