CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Ünnepség a Szociális Munka Napja alkalmából

2002. november 12-én a Megyeháza dísztermében tartották a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepséget a város szociális intézményeiben dolgozók számára, amelyen részt vett Walter Dezső polgármester és Kalmár István alpolgármester.

 Sopron Himnuszát követően Dr. Sütő Teréz, irodavezető köszöntötte a megjelenteket.
Beszédében felsorolta azokat a területeket, amelyeken a szociális intézmények dolgozói tevékenykednek. Befejezésként kiemelte, hogy az idei évben is már 16800 család, vagy egyén fordult segítségért a Polgármesteri Hivatal Szociális és Gyámügyi irodáinak munkatársaihoz.

- Nem túlzás azt állítani, hogy mára a szociális munkát végzők váltak a társadalom lelkiismeretévé, hiszen ők találkoznak „élesben” a terjedő szegénység megalázó hatásaival, a kirekesztettség súlyos problémáival.
A szociális ellátásban dolgozók túlzott alázattal végzik embert próbáló munkájukat, ezért öröm, hogy az év egyetlen napján Róluk, a szeretet doktorairól is megemlékeznek - mondta a Dr. Sütő Teréz.

Walter Dezső polgármester  ünnepi beszédét a szociális intézmények dolgozói által összeállított  műsor követte, majd sor került a dolgozók jutalmazására.


Közös kötetlen beszélgetésre is alkalom adódott a Szociális Munka Napján rendezett városházi ünnepségen.

Walter Dezső polgármester ünnepi beszéde:

    Nagy tisztelettel köszöntöm Önöket itt a Városháza Dísztermében. És köszöntöm mindazokat, akik most is dolgoznak és segítő kezet nyújtanak a rászoruló soproni polgároknak. Sajnos sokan élnek olyanok, akik Önkormányzatunk támogatására szorulnak, testi lelki, szociális és anyagi bajaikban.
Önökön keresztül juthat el ez a segítség!

"Önök az Önkormányzat kinyújtott segítő keze!"
    Tudjuk, nehéz hivatás a szociális munka, nemcsak sokoldalú szakértelmet, felkészültséget kiván, de hatalmas áldozatvállalást, emberséget, őszinte együttérzést is folyamatosan.
    A szociális munkásnak nem lehet rossz napja, hiszen tőle mindig segítséget kérnek és várnak, de mindezt mosolyogva kell tennie.
    A szociális dolgozók munkája "szeretetszolgálat", amelynek középpontjában az ember áll. Az emberi testtel és lélekkel foglalkozni hatalmas művészet és óriási feladat. Aki a rászorulóknak hamar ad, adománya kétszeres. Fontos gondolat ez a mai korban, amikor látjuk, hogy a hétköznapi élet egyéni és közösségi minősége felbomlott, az egymáshoz, ez közösséghez és az erkölcsiséghez való viszonyunk konfliktusokkal terhelt. Menekülünk a problémáktól.
    Nehezen adunk a rászorulóknak, kerüljük a koldust, a hajléktalant, a rokkant és idős embert, pillantásunk átugorja a segítségért fohászkodó tekintetet. Ha nem látjuk talán nincs is!
    A szociális szakemberek azért fáradoznak, hogy a leggyengébb, legkiszolgáltatottabb csoportok ne váljanak áldozatokká, mert a társadalmi eredetű problémáért részlegesen sem lehet a felelősséget az áldozatokra hárítani.
    A segítséget várók körében a jó szív több mint a koronás címer és a lélek egyszerűsége nemesebb mint a királyság maga.
    Az egymás iránti meleg, emberi érzés kiveszőben van, pedig mindnyájunknak erre van a legnagyobb szüksége.
    Van Gogh soraival zárom gondolataimat: "Minél tovább gondolkodom, annál inkább érzem, hogy nincs semmi, amiben nagyobb művészet lenne, mint szeretni az embereket"
    Legyen a mai nap méltó ünnepe a "szeretetorvosok" népes táborának!
 



2002. november 13., szerda 01:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület