CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Kisebbségi önkormányzatok- Közgazdászok tanácskozása az egyetemen- Fotókiállítás a Községvédő és Szépítő Egyesületről- Kitüntetett soproni fizikatanár

Kisebbségi önkormányzatok November 13-án tették le az esküt és vették át megbízólevelüket a kisebbségi önkormányzat megválasztott képviselői.
A görög, bolgár, a horvát, a cigány és a német önkormányzat öt-öt képviselője Dr. Ocsák József a Helyi Választási Bizottság elnöke és Dr. Adorján József elnökhelyettes jelenlétében tették le az esküt és vették át megbízólevelüket. A kisebbségi önkormányzatok elnököt és elnökhelyettest is választottak.
A görög önkormányzat elnöke Szabó Pálné, alelnöke Seidl Ernőné, a bolgár önkormányzat elnöke dr. Irinkov Dimiter, alelnöke Rábensteiner Viktor Imre, A horvát önkormányzat elnökévé dr. Payrits Ferencet, alelnökévé pedig dr. Grubits János Ferencet választották. A cigány kisebbségi önkormányzat elnöke Tölgyesi Géza, helyettese Alt Éva lett. A német kisebbségi önkormányzat elnökévé Hirschler Rezsőt, alelnökévé Krisch Aladárnét választották.

Közgazdászok tanácskozása az egyetemen Előadás az egyetemen November 15-én, pénteken 9 órakor az egyetem B épülete tanácstermében a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara rendezésében tanácskozásra kerül sor. Oktatók és gazdasági szakemberek a globalizáció és az európai biztonság összefüggő kérdéseiről, a vállalatirányítás válságáról, a Kárpát-medence magyarságának demográfiai helyzetéről, a jövedelem egyenlőtlen alakulásáról hallhatnak előadásokat.

Fotókiállítás a Községvédő és Szépítő Egyesületről A Fertőszentmiklósi Községvédő és Szépítő Egyesület november 15-én megalakulása 15. évfordulóját fotókiállítással ünnepli. Délután 5 órakor az egyesület tevékenységét bemutató kiállítás a Katolikus Népházban nyílik.

Kitüntetett soproni fizikatanár Kiemelkedő szakmai, tanári munkája elismeréséül az Ericcson Magyarország Kft., a Graphisoft Rt. és a Richter Gedeon Rt. közös életműdíját kapta meg Nagy Márton a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) tanára, a fizika ismert és elismert oktatója, aki 46 éve végzi tanári munkáját, fejt ki fáradhatatlan küzdelmet a fizikaoktatás javítása érdekében, szervezi a hazai tehetségkutató fizikaversenyeket. Több kitüntetés és elismerés mellett kapta meg Nagy Márton a 2002. évi "Rátz tanár úr" díjat, amelyet november 18-án, hétfőn 18.00 órakor Budapesten a Thália Színházban tartandó ünnepélyes díjkiosztáson vehet majd át.



2002. november 14., csütörtök 13:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület