CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Közmeghallgatás

2002. november 14-én tartotta első közmeghallgatását Sopron újonnan megválasztott képviselőtestülete a Vármegyeháza nagytermében.

Az ülésen, amelyen huszonnégy képviselő várta a polgárok kérdéseit,Walter Dezső polgármester köszöntötte a jelenlévőket és dr. Szájer József országgyűlési képviselőt, aki szintén részt vett a rendezvényen.

A közmeghallgatáson felszólalók nem közvetlenül a meghirdetett, jövő évi költségvetési koncepcióval kapcsolatban tettek fel kérdéseket és javasoltak megoldásokat a város különféle területeken jelentkező gondjainak megoldására, hanem alapvetően a közvetlen lakókörnyezetükkel kapcsolatos gondjaikat ismertették a testülettel.
Így kérdéseket tettek fel a Virágvölgy szabályozási tervével, a belterületbe vonással, és csatorna közművel kapcsolatos késlekedésekről, Walter Dezső polgármester ígéretet tett, arra, hogy mielőbb közgyűlés elé fog kerülni ezeknek a kérdéseknek a megtárgyalása. Kuslits Tibor főépítész hozzászólásában közölte, hogy nincs törvényességi akadálya annak, hogy a Rendezési Terv utolsó pontját a közgyűlés újratárgyalja.

Kérdések merültek fel a közterületek, épületek tisztaságáról és állagáról, a Storno utcai építkezésről, a Paprét és a Paprét 26. szám alatti épület áldatlan állapotának megszüntetéséről, a Várkerület kétirányusításáról és a Volán helyközi járatainak eltereléséről a Várkerületről, a Csengery utca tehermentesítéséről, az Erzsébet Kórház előtti autóbusz megálló útkorrekcióval való létrehozásáról. Valamennyi kérdés megoldása kihatással van a jövő évi költségvetésre.

A felvetett kérdések mellet javaslatok is elhangzottak a Mély út környéki kis parcellák rendezésével és kerékpárút létesítésével kapcsolatban, a parkolási rend megváltoztatásáról a mai viszonyoknak megfelelően, forgalom lassítók elhelyezéséről a gyerekintézmények előtti útszakaszokon, valamint sor került egy Virágos város című tanulmány felajánlására is a városvezetés számára.

A közmeghallgatás befejezéseként Walter Dezső polgármester ígéretet tett, arra, hogy a nagy  számú kérdés és javaslatra írásos választ kapnak a felszólalók, ugyanakor ezek alapján sor kerül a megfelelő intézkedésekre is.

sztoth
 



2002. november 14., csütörtök 23:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület