CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Melegrekord szombaton?- 'Kosz-Góc': az AKSI akciója- Mühl Aladár emlékrendezvények - Borostyán a tenger kincse- I. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencia- Felavatták Simon Tibor síremlékét

Melegrekord szombaton? A meteorológiai előrejelzések szerint 18-23 Celsius fokot is elérhet a legmagasabb napi hőmérséklet szombaton Sopronban. A melegfront a Nyugat-Európából érkező több központú ciklonnak köszönhető. Lehűlés hétfőtől várható a térségben, de az elkövetkező hét átleghőmérséklete még így is az átlagon felüli lesz.

"Kosz-Góc" Az Aktív Soproni Ifjak mindenkit szeretettel várnak, november 16-án, 11 órakor a Gyermek- és Ifjúsági Központ udvarán megrendezendő "Kosz-Góc" programra. A rendezvény keretében őszi nagytakarítást tartanak a Gyermek- és Ifjúsági Központ környezetében és a szomszédos
Erzsébet kertben.

November 16-án, szombaton 14 órakor – megváltozott időpontban – kerül sor a Mühl Aladár emléktábla-avatásra a Bécsi u. 20. szám alatt. A Festőteremben szombaton, november 16-án, 17 órakor Sulyok Gabriella grafikusművész nyitja meg a felejthetetlen művész munkásságát bemutató emlékkiállítást.

A Borostyán a tenger kincse A Soproni Magyar Lengyel Baráti Kör szervezésében A Borostyán a tenger kincse címmel előadásra várják az érdeklődőket november 17-én, vasárnap, 15.30 órakor a Várkerület 19. Szám alatti székházba.
Előadók: Bozena Rudnicka muzeológus és Katarzyna Kwiatkowska régész a Lengyel Tudományos Akadémia varsói Föld Múzeumának munkatársai.

I. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencia Harmadik napja tart a Pannonia Med Hotelben az I. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencia, melyet hagyományteremtő szándékkal hívtak össze. A négy napos konferencián atermészetvédelem, a nemzeti parkok, a kutató intézetek, a felsőoktatási intézmáények vezetői és civil szervezetek képviselői tanácskoznak, osztják meg egymással tapasztalataikat.  
 
 

Igen nagy érdeklődés kísérte a konferencia előadásait
Az előadások során a veszélyeztetett fajok védelmének kérdéseivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A Farkasréti temetőben felavatták Simon Tibor síremlékét  Az április 23-án 36 éves korában elhunyt Simon Tibor síremlékét avatták fel november 14-én a Farkesréti temetőben. A kereszttel, zöld sassal és futball-labdával díszített sírkő felszentelésén a családtagok mellett Simon egykori ferencvárosi játékostársai is részt vettek, s jelen volt Gellei Imre szövetségi kapitány.



2002. november 15., péntek 23:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület