CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Tisztújítás a Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezeténél- Faszerkezeti konferencia- Oktatás: Szakmai Fórum és Nyílt Panasznap- Európa Levél átadása- Egyházak vezetői a polgármesternél

Tisztújítás a Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezeténél A MHT Sopron Területi Szervezete elnökének Havas Andrást választották meg; titkár Varga Ákos, tagok: Dr. Kucsara Mihály, Koch Péter, Kovács Tibor, Bognár István, Németh László és Németh Kálmán. Az egyenlő számú szavazatot kapott Dr. Kucsara Mihály és Koch Péter közül kikerülő alelnök személyéről az elnökség dönt. Oldalainkon hamarosan részletes beszámolóval is jelentkezünk.

Faszerkezeti konferenciára kerül sor Sopronban, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) dísztermében  november 22-én. A szervező Dr. Nagy Attila, okleveles faipari mérnök, faépítészeti szakértő elmondta: a szakmai rendezvény – amelyen több egyetemi tanár is előadást fog tartani –  célja a  hazai ácsipar és faházgyártás EU szakmai felkészítése. Az előadásokat természetesen konzultáció követi. Többek között a következő témák és előadók várják majd az érdeklődőket: Faszerkezetek elemeinek roncsolásmentes vizsgálata ( Divós Ferenc egyetemi docens és Szalai László doktorandusz hallgató, Nyugat-Magyarországi Egyetem, Sopron), A faanyagvédelem gyakorlata (Dr. Németh László), KERTO a furnértartó lemez illetve gerenda, Korszerű gyártáselkőkészítési módszerek a fával építésben (Dr. Nagy Attila), A Tetőszerkezet statikai vizsgálatának gyakorlati tanulságai (Bátki Károly). A szervező jóvoltából egyes előadások kivonatos változatát a konferenciát követően oldalainkon is megtalálják majd az érdeklődők. A szakmai napra, amelyet a jövőben évente meg szeretnének rendezni, az egész országból érkeznek majd tető- és faházgyártó szakemberek.

Soproni Szakmai Fórum és Nyílt Panasznap Az Oktatási Jogok Biztosának Hivatala és az Aktív Soproni Ifjak közös rendezvényt szervez Soproni Szakmai Fórum és Nyílt Panasznap címmel 2002. november 27-28-án Sopronban. Az Oktatási Jogok Biztosának Hivatala immár harmadik éve kialakította azt a gyakorlatot, hogy hivatali ügyintézését évente néhány alkalommal két-két napra megyeszékhelyekre, illetve nagyobb városokba helyezi ki. A rendezvénysorozat célja, hogy az általunk az oktatás szereplői részére nyújtott szolgáltatást személyesen is elérhetővé tehessük azok számára, akiknek nincs lehetőségük budapesti hivatalunkban megjelenni, és eljárásunkat személyesen kezdeményezni. Ezek az alkalmak emellett arra is lehetőséget adnak, hogy közvetlen kapcsolatot alakíthassunk ki szakmai partnereinkkel. A fentiek megvalósítása érdekében szakmai fórumokat, nyílt panasznapot, kötetlen beszélgetéseket rendezünk a mellékelt program szerint.

Bővítési ülésszak az Európai Parlamentben, magyar részvétellel - A Sopronból küldött Európa Levél átadása
 Szimbolikus jelentőségű ülésszakot kezdett hétfőn az Európai Unió egyik legfőbb szerve, az Európai Parlament Strasbourgban: a testület az EU bővítéséről tanácskozik, s erre a vitára most először meghívták a tagjelölt országok - így Magyarország - parlamenti küldöttségeit is.
    Magyar részről 22 fős parlamenti küldöttség utazott az elzászi nagyvárosba, s közülük ketten (a kormányoldalról Katona Béla MSZP-s, az ellenzékiek közül pedig Szájer József Fidesz-es képviselő) kedden délelőtt 5-5 percben a parlamenti ülésen is kifejthetik Magyarország álláspontját a bővítés kérdéseiben. A két
képviselő várhatóan magyar nyelven mondja el felszólalását: ilyen is először történik majd a strasbourgi testület ülésszakán.
Különleges küldeményt, egy óriási méretű Európa-levelet adott át Szájer József (Fidesz-MPP), az Országgyűlés alelnöke hétfőn Strasbourgban Pat Cox-nak, az Európai Parlament elnökének.
    A levél Sopronban készült különböző civil szervezetek kezdeményezésére, s a hatalmas dokumentummal az volt a cél, hogy jelképesen kifejezésre juttassák a magyar lakosság csatlakozási szándékát az Európai Unióhoz.
    A levelet az egész akció egyik elindítója, az egyik soproni civil szervezet képviselője, Nagy lászló olvasta fel: a szöveg lényege az volt, hogy a csatlakozás nemcsak a politikusok ügye, hanem minden egyes magyar emberé. Ezt követően Szájer beszélt: azt emelte ki, hogy Sopron városa fontos szerepet játszott a vasfüggöny lebontásában, hiszen az NDK-s turisták 1989-ben itt törték át a határt, jutottak át Ausztriába, s ezzel megkezdődött Németország, majd Európa újraegyesítési folyamata, az a folyamat, amely az EU-csatlakozásokkal most a végéhez közeledik. Szájer egyébként hangsúlyozta: Magyarország nem Európához csatlakozik, hiszen annak ezer éve része, hanem az Európai Unióhoz.
    Pat Cox válaszában leszögezte: amióta ő vezeti az Európai Parlamentet, mindig az volt a célja, hogy az Unió minél közelebb kerüljön polgáraihoz. Mint mondta: úgy érzi, hogy ez a levél ugyanennek a törekvésnek a kifejeződése.
     A levelet az átadás után néhány napra kiállítják az Európai Parlament épületében.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó anyagok: Elindult az Európa Levél Strasbourgba
                                 Pat Cox elnök hétfőn Strassbourgban levelet kap
                                 Sikerült!! Feladásra vár az Európa-Levél -képriport

Egyházak vezetői a polgármesternél November 20-án Walter Dezső, Sopron város polgármestere a történelmi egyházak soproni vezetőit fogadja a Városházán.
 
 



2002. november 20., szerda 00:47


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület