CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

A testvérvárosi kapcsolatok jegyében
Kiállítás Kismartonban, Eisenstadt "a testvérvárosok között" Sopronban

Kismartonban (Eisenstadt) a Polgármesteri Hivatalban nyílt meg tegnap soproni és kismartoni fotóművészek Fotóművészet Sopronból és Kismartonból című kiállítása, amelynek alkalmával Walter Dezső, Sopron, és Peter Nemeth Eisenstadt polgármestere köszöntötte a rendezvény igen népes közönségét.

Walter Dezső és Peter Nemeth Eisenstadtban

- Már a testvérvárosi szerződés júniusban történt megkötése előrevetítette a két város közötti szoros kapcsolat további erősödését - mondta Peter Nemeth polgármester, aki hangsúlyozta, hogy a kultúra egyik legmegfelelőbb eszköze egymás megismerésének. Walter Dezső soproni polgármester hangsúlyozta, hogy a testvérvárosi kapcsolat ápolásában elődje, Dr. Gimesi Szabolcs által megkezdett úton halad majd tovább. A kiállított képek is arról tanúskodnak, hogy Sopron – a régióval együtt – eddig is Európához tartozott, annak ellenére, hogy sokáig nehezen átjárható határ választotta el Kismartontól; ígérte: tartalommal fogja megtölteni a testvérvárosi kapcsolatot, a két város kölcsönös gyarapodása érdekében.

Fajkusz Attila és zenekara szolgáltatta a talpalávalót

Az 1906 óta folyamatosan működő Soproni Fotóklub, a 2001-ben alakult Soproni Fotóművészeti Kör, és az 1983-ban létrejött Fotokreis Eisenstadt alkotóinak közös kiállítása 2003. április 3-ig tekinthető meg az eisenstadti Polgármesteri Hivatalban.

A három, fotósokat tömörítő szervezet képviselői

***

A két testvérváros polgármestere további közös programja a mai napon Sopronban folytatódott. A soproni Városháza polgármesteri irodája előterében Sopron testvérvárosainak címere, a településekről készült képek és azok rövid történetei mellé a közelmúltban – földrajzilag a legközelebbi testvérvárost – Eisenstadt-ot bemutató anyaga is felkerült. Ennek felavatására ezúttal Peter Nemeth polgármester látogatott el Walter Dezsőhöz.

Walter Prior burgenlandi tartományminiszter,
Peter Nemeth és Walter Dezső polgármesterek

A testvérvárosi kapcsolatok bővítésében a határ átjárhatóságának adta kölcsönös előnyök mellett a két polgármester kiemelte a közös uniós jövő adta gazdasági, társadalmi, kulturális területekre jellemző, új lehetőségek kihasználásának fontosságát, a feladat a két város közötti kapcsolat tartalommal való megtöltése - jelentette ki Walter Dezső. Kránitz László országgyűlési képviselő, Hruby József, Kalmár István alpolgármesterek, valamint soproni vállalkozók mellett az eseményen résztvett Walter Prior burgenlandi tartományminiszter.



Testvérvárosok a Városházán: Kazuno még hiányzik





2002. november 20., szerda 23:29


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület