CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Nyugat-dunántúli borvidékek bemutatója Röjtökmuzsajon- Civil forgatókönyvek- Irodalmi pályázat a barátságról- Lemondott Berényi János- Új bank Sopronban- Konferencia a Tisza-völgy árvízvédelméről

Nyugat-dunántúli borvidékek bemutatója Röjtökmuzsajon Az FVM Agrármarketing Centrum Kht. Nyugat-Dunántúli Regionális Iroda és a Bormarketing Műhely Kht. közös szervezésében a nyugat-dunántúli borok népszerűsítésére rendeznek előadásokkal egybekötött üzletember-találkozóz ma Röjtökmuzsajon.
A rendezvény célja a nyugat-dunántúli régió legnemesebb palackozott borai bemutatkozási lehetőségének biztosítása. A bortermelőkkel való személyes kapcsolat kialakítását is fontosnak tartják a szervezők, akik a gazdag, borkóstolással egybekötött bemutatón bemutatkozási lehetőséget biztosítabak a Balatonmelléke, a Pannonhalma-Sokoróalja és a Soproni borvidékek – 18 borosgazda –  bemutatkozásának.

Civil forgatókönyvek Csapody Tamás Civil forgatókönyvek című, húsz év válogatott tanulmányait, publicisztikáit tartalmazó kötetének bemutatója lesz
 november 23-án, szombaton, 16 órakor. A művet Szyksznian Wanda grafikusművész alkotásai illusztrálják.
 A könyvbemutatón Csizmadia Ervin politológus, Gromon András teológus, Szilágyi Ákos esztéta és a szerző beszélgetésére kerül sor, amelyet Pluzsik Tamás vezet.
A bemutató idején látható Szyksznian Wanda illusztrációiból nyíló tárlatot Kovács-Gombos Gábor festőművész nyitja meg. A bemutató helye: B.W. Pannopnia Med Hotel, Várkerület 75. További információk

Irodalmi pályázat a barátságról  A Soroptimist Club Sopron karácsonyi pályázatot hirdetett Sopronban és környékén élő diákoknak. A pályázat témája a barátság. Pályázni lehet verssel, mesével, novellával, vagy esszével. A beadási határidő december 3. A pályázatok értékelése három korcsoportban történik: általános iskola alsó és felső tagozata, illetve középiskola.

Lemondott Berényi János GYSEV Rt. közgyűlésén egyebek mellett személyi változásokról is döntöttek. Berényi János benyújtotta lemondását. Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét az igazgatóság tagjává választották. - Elfogyott körülöttem a levegő nyilatkozta Berényi János a MTV 1-ben.

Új bank nyílik Sopronban A tervek szerint jövő nyáron kezdi meg működését a Sopron Bank Rt. A kereskedelmi pénzintézetet kétmilliárd forint jegyzett tőkével hozta létre a Bank Burgenland. Az alapító szándéka szerint az új soproni székhelyű, eurórégiós funkciókat is ellátó bank, szándéka szerint ahhoz is szeretne hozzájárulni, hogy Sopron a jövőben meghatározó pénzügyi központ legyen

Konferencia a Tisza-völgy árvízvédelméről A Magyar Hidrológiai Társaság a Tisza-völgy árvízvédelmének fejlesztése címmel szervez szakmai konferenciát és fórumot Budapesten, november 22-én, pénteken, a VITUKI Kongresszusi teremben (9. Kvassay Jenő út 1.). A szakmai konferencia a Magyar Tudomány Napja - 2002. évi rendezvénysorozatához kapcsolódik.



2002. november 21., csütörtök 01:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület