CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Jövő év közepétől megkezdi működését a Sopron Bank. A pénzintézet, melyet a Bank Burgenland hozott létre, 2 milliárd forint törzstőkével, az országban egyedülálló módon működik majd vidéki központtal. A város nevének használatára Sopron közgyűlése adott engedélyt. A Sopron Bank induláskor a városi irodákban 18-20 embernek tud munkát biztosítani. A későbbiekben tervezik Vas és Zala megyei fiókok nyitását is.

Az ÁNTSZ az év végéig adott haladékot a Soproni Mentőállomás működési feltételeinek javítására vagy egy új mentőbázis megépítésére, ellenkező esetben be is zárhatják az intézményt. Ha a város mentőállomás nélkül marad, csak a 30 km-re fekvő Lövőről tudják biztosítani a sürgősségi betegellátást.

Két éves előkészítés után megkezdődött a védett nagycenki hársfasor megújítása. Az elkorhadt ágakat levágják, a beteg egyedek helyére pedig fiatal fákat ültetnek a szakemberek. A több évig tartó munkára azért van szükség, mert az utóbbi években már életveszélyessé vált a fasorban sétálni a hárs fák rossz állapota miatt, a korhadt törzsű fákat ugyanis könnyen kidöntheti a szél.

A Castanea Környezetvédelmi Egyesület meghívására, Marton Marcell tart előadást november 27-én szerdán 17.00 órától a MTESZ-székházban. Előadásának címe: Keleti harmóniák és őseink összhangja.

A Schilling János Alapítvány pályázatot hirdet a "VasVilla" Szakképző Iskolában bármilyen villamosipari szakot elvégzett fiatalok körében. Az Alapítvány kuratóriuma a Schilling János díjat és a vele járó 100.00 Ft jutalmat ajánlja fel annak, aki a fentiek közül országos helyezést ér el a Legrand Kontavill Országos Szakmai Versenyen. Érdeklődni lehet a 06 30 985-0365-ös telefonszámon Kummer Zoltán oktató-mérnöknél. További információ: www.legrand.hu

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola éles lőgyakorlatot tart a Harkai Katonai Lőtéren november 29-ig. Kérik, hogy ebben az időszakban 8.00 és 15.00 óra között, a balesetek megelőzése céljából, mindenki kerülje el a lőteret.



2002. november 26., kedd 11:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület