CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Szent Miklós Napok: kulturális fesztivál- Adventi Tárlat: könyv-, és CD-bemutatók- GySEV-bemutatkozás- 50 éves a Pedagógusok Művelődési Háza- Könyv: A kántortanító- Corvinus Magyar Osztrák Baráti Kör

A Szent Miklós Napok jegyében december 3-9 között a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ rendezvénysorozata keretében ma Latin Fiesta címmel Horgas Eszter fuvolaművész és a Class & Jazz Band koncertje lesz. Csütörtökön a Magyar Akadémia Vonósnégyese ad koncertet. Pénteken a Söndörgő Együttes és Wertetics Orkestar koncertje, valamint délszlás táncház várja a Balkán Folkot kedvelőket. A kisebbeknek Csukás István A téli tücsök meséi címmel a kecskeméti Ciróka Bábszínház előadását vasárnap két időpontban is játszák. A Kaláka 33 év-33 dal címmel bemutatott koncertjére december 9-én  kerül sor.

Népművészeti és iparművészeti vásár is várja december 6-7-8 án a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ előtti téren a soproniakat. A  karácsony jegyében szervezett vásárral egyidőben december  7-8-án (szombaton és vasárnap) ünnepi dekorációk és ajándékok készítésére várják a Festőterembe mindazokat, akik az üvegfestés, szalmafonás, gyékényszövés, virágkötészet segítségével hasznos időtöltéssel szeretnének ajándékokat készíteni. A részvétel önköltséges, díja: 1.000,- / fő / foglalkozás.
A szervező Pro Kultúra Kht. kéri, hogy előzetes jelentkezésüket a Jegyirodában jelezzék.
Kulturális programajánlat is színesíti a rendezvényt.

Adventi Tárlat, könyv-, és CD-bemutató Adventi Tárlatra hívja a soproniakat a Soproni Képzőművészeti Társaság és a Soproni Irodalmi Társaság. December 8-án, 11 órakor a Várkerület Galériában Walter Dezső polgármester köszöntőjét és Keresztény Richárd, a SKT elnöke megnyitóját követően bemutatják a Soproni Füzetek 2002 művészeti antológiát, Bősze Balázs Naplórészletek című könyve és T. Horváth József  Ez az a hely... című, soproni költők megzenésített verseit tartalmazó CD -je.

GySEV-bemutatkozás GySEV prezentációra került sor hétfőn a Hotel Sopronban, amely alkalmával Walter Dezső polgármester, valamint Kalmár István és Hruby József alpolgármesterek, illetve a Polgármesteri Hivatal irodavezetői a GySEV tevékenységéről és távlati terveiről tájékozódtak. A megbeszélésen az Európai Unióhoz való csatlakozás aktuális, a két fél együttműködését is érintő kérdései, a vonalfejlesztések is szóba kerültek. Walter Dezső polgármester rendszeressé szeretné tenni a hétfői tájékoztatáshoz hasonlóakat.

A Pedagógusok Művelődési Háza fennállása 50. évfordulója alkalmából ünnepségre kerül sor szombaton, 15 órakor a B. W. Pannonia Med Hotelben. A Művelődési Házban a ház alkotócsoportjainak munkáiból összeállított kiállítás is nyílik az ünnepi alkalomra.

A kántortanító címmel jelent meg a közelmúltban Haller István, soproni nyugdíjas-pedagógus könyve. Haller István ének-zene-történelem szakos tanár Debrecenből költözött Sopronba, Bárdos Lajos tanítványa volt. Könyvében, amely érdekes olvasmány életének eseményein keresztül jeleníti meg a kor társadalmi történésit.

A Corvinus Magyar Osztrák Baráti Kör tart ma összejövetelt a Várkerület 19. szám alatti székhelyén. Bencze Bernadett főiskolai adjunktus Heródes címmel tart előadást. Pénteken délelőtt a 2002. évben végzett tevékenységről és a jövő év programjairól tart tagjainak beszámolót a Corvinus Kör. 
 



2002. december 04., szerda 12:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület