CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

  Kettős öröm: egy megerősített és egy elnyert Hermész-díj

A Fekete Cédrust és a Cédrus Art Klubot egyaránt kitüntette a szakma

    Antikvár könyvek illata, képzőművészeti alkotások, finom borok, falusi hétköznapok és ünnepek egyszerűségükben nemes tárgyai, metszetek, albumok, képeslapok. Ádventi koszorú az asztalon és  vendégmarasztaló fonott karosszékek: mindezek a különleges hangulatú épületbelső boltíveivel együtt késztetik arra a szemnek és léleknek tetszetős alkotásokat  – egyszóval a szépet és nemeset – szeretőket, hogy mindegyre visszatérjenek a Fő téri Cédrus Art Klubba, arra a helyre, amely számos író-olvasó találkozó, könyvbemutató helyszíne is volt már.


 
Kalmár István alpolgármester és Tisza Zsuzsa, aki  köszönti a megjelenteket

    Öt évvel ezelőtt a  könyvkiadás és -kereskedelem néhéz időszakában  alapította az akkori Művelődési Minisztérium a könyves-szakma legjobbjainak járó Hermész díjat, amellyel – mint Dr. Bart István, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöke ma a cédrus Art Klubban fogalmazott – a  "jókra" szerették volna a figyelmet irányítani.

Bán Éva, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma vezető főtanácsosa és Dr. Bart István a a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöke

    A Hermész-díjra való pályázás és az odaítélés feltételrendszere is egyértelművé teszi azt, hogy a Hermész-díj a könyvesboltoknak adományozható legmagasabb szakmai kitüntetés, amelyet tulajdonképpen a szakma maga ad, és amelyet a megszerzést követő öt év elteltével újból meg kell újítania az elismeréssel kitüntetett könyvesboltnak.

    Miután a Mátyás király utcai Fekete Cédrus elsők között pályázott a díjra és kapta azt meg, a Cédrus Art Klub (Fő tér 6.) bemutatóteremben tartott mai ünnepségen elsőként az 1997-ben a Fekete Cédrus (Mátyás király u.) számára odaítélt Hermész-díj megerősítésének örömteli hírét közölte a jelenlévőkkel Bán Éva, a Nemzeti és Kulturális Örökség Minisztériuma vezető főtanácsosa.
Stockinger Andrea a Cédrus Art Klub üzletvezetője 
a Hermész-díjat tanúsító réztáblával

    A kettős örömöt és az esemény rangját tovább fokozta az, hogy a Tisza Zsuzsa könyvkereskedő vezette második bolt is, a Fő téri Cédrus Art Klub is elnyerte a kitüntető címet.

A Hermész-díj réztábláját Bart István helyezte fel a antikvárium-vinotéka falára.
Tisza Zsuzsa, Sopron kultúrájáért tavaly városi kitüntetésben részesült könyvkereskedőnek még egy – minden jel szerint megvalósítható – vágya van: az, hogy harmadik, a Bünkner Rajnárd közben található Vörös Cédrus boltja is Hermész-díjas legyen.
 

T.É.



2002. december 09., hétfő 17:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület