CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Zeneiskolások adventi hangversenye - Sikeres Rotary-bál - A Városszépítő Egyesület közgyűlése - Karácsonyi népszokásokról

Zeneiskolások adventi hangversenye A Soproni Zeneiskola szeretettelé hív minden sopronit adventi hangversenyére. A zeneiskola harmincnál is több növendéke ad majd koncertet december 10-én, kedden 17.30-kor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. Többek között Gluck, Handel, Szokolay, Kabalevszky, Weber, Kodály, Torelli, Chopin, Rimszkiy-Korszakoff, Liszt, Ravel műveket, karácsonyi dalokat adnak elő klarinéton, zongorán, trombitán, oboán, hegedűn, csellón, harsonán, fuvolán és ütős hangszeren; énekel a kamarakórus, és fellép a Divertimento vonósnégyes.

Rotary-bál Több mint ötszáz vendége volt a hétvégén a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartott Rotary Bálnak, amelyen több mint hárommillió forint bevétel gyűlt össze a szervezők által meghirdetett karitatív célokra: a kismartoni Rotary Klubbal közösen történő doborjáni Liszt Ferenc emlékház felújítása, magyar feliratokkal való ellátása, négy-négy soproni vendéglátó-tanuló innsbrucki tanulmányútja finanszírozása, gyermekotthonok és rászorulók karácsonyi megajándékozása. Az eseményre huszonöt soproni vendéglátóhely ajánlott vacsorát, a zenét a Benkó Dixiland Band szolgáltatta. A bál résztvevőit Szokolay Sándor zeneszerző, levélben pedig Mádl Ferenc köztársasági elnök is köszöntötte. A magyar vendégek mellett a németországi Rosenheimből, Bécsből, Bécsújhelyről, Kismartonból is érkeztek rotarys résztvevők.

Városszépítő Egyesület közgyűlése Tisztújító közgyűlését tartja kedden, december 10-én a Városszépítő Egyesület. A közel négyszáz tagot számláló egyesület közgyűlésén nyolc jelölt várja a megmérettetést, amelyet követően aktuális kérdésekről is szó esik majd. A jövő év feladatai között a Hűség Kút építéséről is tanácskoznak a városszépítők.

Karácsonyi népszokásokról Luca napi előadásra hívja a szervező, a Castanea Környezetvédelmi Egyesület az érdeklődőket. A karácsonyi népszokásokról - Vadrózsától a lucfenyőig címmel dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató tart előadást december 13-án pénteken 17 órakor a MTESZ-székházban (Széchenyi tér 2.).



2002. december 09., hétfő 23:50


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület