CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Zeneiskolások adventi koncertje - Az Egyetem adventi zárókoncertje - Soproni anziksz: könyvbemutató - 2. Business Network Event - Adventi Koncert Bánfalván - A Moby Dick Sopronban

Zeneiskolások adventi koncertje Nagy sikerű adventi koncertet adtak a Soproni Zeneiskola növendékei december 10-én a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. Többek között Gluck, Handel, Szokolay, Kabalevszky, Weber, Kodály, Torelli, Chopin, Rimszkiy-Korszakoff, Liszt, Ravel műveket, karácsonyi dalokat adtak elő klarinéton, zongorán, trombitán, oboán, hegedűn, csellón, harsonán, fuvolán és ütős hangszeren. Fellépett még az iskola kamarakórusa és a Divertimento vonósnégyes.

Adventi zárókoncert December 11-én, szerdán, 7 órakor kezdődik a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban a Nyugat-Magyarországi Egyetem hagyományteremtő céllal szervezett hangversenysorozatát záró adventi koncert. A belépődíj nélkül látogatható hangversenyen elhangzik Bárdos Lajos Karácsonyi bölcsődala, valamint Kodály-, Handel-, Bach-, Mozart-, Chopin-, Schubert-művek. Fellépnek az egyetem oktatói, zenét tanuló hallgatói és a karokon működő művészeti csoportok.
 

Soproni anziksz Csütörtökön 15-17 óra között mutatják be az István bíró utcai Kreatív Plusz bemutatóteremben a Soproni anziksz, Gyürü Ernő gyűjteményéből készült régi képeslapválogatást, amelyhez ajánlást és magyarázatokat Hárs József helytörténész írt.
A  3 nyelvű, keménytáblás kiadvány bizonyára sok lokálpatriótának okoz örömet, a régi mára már többnyire eltűnt, hamisíthatatlan és egyedi soproni látképeivel.
"Életünk keretét adó városképek a 19-20. század Sopronáról. A fólió-méretű album sok-sok lapja közül válogatott darabjai idézik fel az elkövetkező oldalakon azt, ami számukra a megszokott hétköznapokat jelentette, számunkra rácsodálkozás és nosztalgia" - írja az értékes gyűjtemény ajánlásában Hárs József.

2. Business Network Event találkozót szervez csütörtökön a Juniorchamber /Magyar Ifjúsági Kamara/ soproni szervezete. A Pannónia Med Hotelben tartott rendezvényen képviselteti magát Sopron város polgármestere, a város vezetői, a Fiatal Vállalkozók Szövetsége Sopron régi,  ma  már a város gazdasági elitjéhez tartozó  tagjai, valamint a gazdasági élet jelentősebb személyiségei. A rendezvény fővédnöke: Walter Dezső polgármester, Védnökök:     Kocsi János, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Fehér Zsolt, a  Juniorchamber Magyarország elnöke.

Adventi Koncert Bánfalván a Karmelita templomban. December 13-án, 17 órakor kezdődik Fodor Gábor (fuvola), Horváth Rudolf (oboa), Halmos Erika (zongora), valamint az X-Brass kvintett  –  Boda Gergely, Kránitz Péter (trombita), Kiss Károly (kürt), Prinner Mátyás (harsona), Kránitz József (tuba) – és a Szivárvány kórus fellépésével a bánfalviak Ünnepre várunk című koncertje. A rendezvényen fellépnek a Fenyő téri Általános Iskola I. B osztályos tanulói Hubertné Mátai Zsuzsa vezetésével. A koncertre a belépés díjtalan.

A Moby Dick Sopronban A legendás hírű soproni együttes december 13-án először lép a Hangár színpadára. A Moby Dick rockbanda élőkoncertje 22.45-kor kezdődik a Hangár Music Gardenben.



2002. december 11., szerda 13:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület