CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A Belgiumi Német közösség székhelyén, Eupenben, magyar hét kezdődött. Az ott tartózkodó soproni delegáció, élén Walter Dezső polgármesterrel többek között a Német Közösség központjával létrejövő testvérvárosi együttműködést készíti elő, melynek részleteit pénteki hazaérkezésük után dolgozzák majd ki. A rendezvényen városunk kulturális és gasztronómiai oldaláról is bemutatkozik.

A hétvégén kerül sor városunkban az 1921. évi népszavazás, Sopron Szabad Királyi várossá nyilvánításának 725. évfordulója és Kodály Zoltán születésének 120. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségekre. A rendezvény 13-án pénteken a Thurner sír koszorúzásával kezdődik, amit aznap este koszorúzási ünnepség és fáklyás menet követ majd. Szombat "Sopron Napja", többek között sor kerül az Önkormányzati kitüntetések átadására, míg vasárnap felavatják a felújított Deák téri meteorológiai állomást, este pedig tűzijáték várja a soproniakat.

Európa Kupa mérkőzésen a lengyel Palkowice együttesét fogadja a Soproni Postás női kosárlabdacsapata. A találkozó ma 18 órakor kezdődik a sportcentrumban.

Befejezték a Sopron, Híd utcai orvosi rendelők felújítását. A régi helyen, a Híd u. 21. szám alatt, felújított berendezéssel, korszerű műszerekkel kezdődik a betegellátás a gyermek és felnőtt rendelőkben.

"A holocaust tudományos és pedagógiai dimenziói" címmel magyar-osztrák tanár továbbképző tanfolyamot rendeznek december 11-14. között a Nyugat-Magyarországi Egyetemen.

December 13-án pénteken, Luca napján dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató tart előadást a METESZ székházban, a karácsonyi népszokásokról. A rendezvény 17.00 órakor kezdődik.

Feszültség alá helyezték a Sopron-Szombathely vasútvonal felső vezetéké. A 25 ezer voltos kábel 2 méteren belüli megközelítése életveszélyes. Dr. Józan Tibor vasútigazgató Rádiónknak elmondta, a villamos vontatású közlekedés december 15-én indul meg a két város között. Rövidül a menetidő, és változik majd a menetrend is.



2002. december 11., szerda 16:30


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület