CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Sopron Nap-A rendkívüli közgyűlés időpontja változik-Erdőmérnöki kar:nyílt nap-Karácsonyi Vásár- Városszépítő Egyesület:tisztújítás- Környezetünkért vetélkedő- MHT-Évzáró-Szebeni-Verebes könyvbemutató

Civitas Fidelissima - Ünnepi eseménysorozat December 13-án kezdetét veszi az 1921. évi népszavazásra való emlékezés soproni ünnepségsorozata, valamint Kodály Zoltán születése 120. évfordulójára való megemlékezés és Sopronnak szabad királyi várossá nyílvánításának 725. évfordulója. A részletes programot megtalálják a Civitas Fidelissima -oldalon, valamint a Programajánlóban.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata december 14-ére összehívott rendkívüli közgyűlése megváltozott időpontban, 14.00 órakor lesz, a gépjárműadó mértékének megállapításáról szóló 46/1995.(XII.19.) Kgy rendelet módosításáról szóló rendelet előterjesztésének napirendjével.

Nyílt nap az erdőmérnöki karon A Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kara ma, 11 órai kezdettel nyílt napot rendez az egyetem B-épületének 5. termében. A kar vezetői és oktatói várják az erdőmérnöki, a környezetmérnöki, a környezettudományi, a vadgazdamérnöki és a természetvédelmi szak iránt érdeklődöket.

Hagyományteremtő Karácsonyi Vásár nyílik a Sportcentrum mellett Sopronban. Naponta óvodásműsorokkal, rajz- és énekversenyekkel, élő Betlehemmel, tombolával, sporteszköz börzével, karácsonyi árukínálattal és folyamatos szórakoztató műsorral várja a soproniakat a vásár, december 22-ig.

A Városszépítő Egyesület tisztújító Közgyűlése Megtartotta tisztújító közgyűlését a Soproni Városszépítő Egyesület. A közel négyszáz tagot tömörítő szervezet közfelkiáltással az immár másfél évtizede elnöki poszton lévő dr. Kubinszky Mihályt választotta újra elnökévé. Gazdasági vezetőnek Krisch Róbertet, titkárnak Schey Andrást választotta meg a közgyűlés. Megerősítették alelnöki tisztségében Bartha Dénest és dr. Rácz Józsefnét; Wallner Ákos személyében pedig új alelnököt választottak a városszépítők. A közgyűlés Kutas László budapesti szobrászművészt dísztaggá fogadta. 

Környezetünkért: a Soproni Erdőkért Környezetkultúra Alapítvány vetélkedője  Általános iskolások részére indít vetélkedőt a Soproni Erdőkért Környezetkultúra Alapítvány. Környezetünkért a címe a tanulmányi vetélkedőnek, amelynek célja hazánk nemzeti parkjainak, illetve Sopron és környékének megismerése. A versenyhez szakirodalmat is ajánlanak a szervezők, akik az első három forduló feladatait levélben küldik ki, a negyediket pedig jövő évben a Föld Napján, április 22-én tartják. Az első forduló kérdéseit már megkapták a versenyzők, a megoldások beküldési határideje: december 15.

MHT-Évzáró A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezete zártkörű évzáró ülésén december 17-én a tagok beszámolót hallgatnak meg a társaság  2002. évi tevékenységéről, valamint a 2003. évi terveikről. Boldizsár István, a Magyar Állami Földtani Intézet Nyugat-Magyarországi Területi Földtani Szolgálatának nyugalmazott vezetője életútjáról szól majd a MHT Soproni Területi Szervezetének hagyományosan fehér asztal melletti rendezvényén.

Szebeni András Sopron-könyve és Verebes István életrajzi kötete December 15-én, vasárnap 11 órakor a volt vármegyeháza dísztermében mutatják be Szebeni András Sopronról készült városalbumát. Szebeni Andrással a soproni Városalbum, és Verebes Istvánnal életrajzi kötete okán Pluzsik Tamás beszélget majd hétfőn, december 16-án, 17 órakor a Hotel Sziesztában.



2002. december 13., péntek 00:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület