CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

A Gábor Dénes Főiskola Soproni Tagozata felvételt hirdet - Sopron: Rendkívüli közgyűlés - Megyei közgyűlés-Győriek koncertje a Líceumban- Sebestyén Márta közös előadása- Sopron-Szombathely GySEV-vonal

A Gábor Dénes Főiskola Soproni Tagozata a 2003. évi felvételi eljárás során felvételt hirdet műszaki informatikai és műszaki menedzser (új) szakra.
Jelentkezési határidő: 2003. március 1. A képzés távoktatásos, péntek délután és szombaton történik, így munka mellett is végezhető.
Az érdeklődőknek nyílt napot tartanak 2003. január 16-án,  17 órakor, a Nyugat Magyarországi Egyetem Sopron, Bajcsy Zs. u. 4., B-épület 15. termében.
Bővebb információt: Dr. Molnár László tagozatvezető ad a 99/518-182-es, valamint a 30/411-2941-es mobilszámokon.

Sopron: rendkívüli Közgyűlés A Sopron Megyei Jogú Város szombati rendkívüli közgyűlése döntése szerint 2003-ban emelkedik a gépjárműadó: így minden megkezdett 100 kg után 1000 forintot tesz majd ki, míg az utánfutók, lakókocsik, sátras utánfutók adóját 5000 forintban határozták meg. A rendkívüli közgyűlés további részében Walter Dezső polgármester vezetésével a Városháza kistanácstermében felavatták a polgármesterek és egykori tanácselnökök kiegészített arcképcsarnokát, amelyben ezentúl láthatók az 1945-2002-es időszak soproni első számú vezetői.

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése következő ülését 2002. december 20-án, pénteken délelőtt tartja. A napirendi pontok között beszámoló hangzik el az önkormányzat gazdálkodásának háromnegyed éves helyzetéről; Győr-Moson-Sopron  Megye  Önkormányzatának  2002.  évi  költségvetésének módosítása, a Közgyűlés alelnökeinek munkamegosztása, a Közgyűlés 2003. évi munkatervének  és ellenőrzési ütemtervének elfogadása  szintén a napirendi pontok között szerepel. A megyei képviselőknek a továbbiakban döntést kell hozniuk a megyei fenntartású szociális intézmények rekonstrukciójával kapcsolatos szakmai koncepció felülvizsgálata, aktualizálása tárgyában is.
A megyei önkormányzat és a kistérségek (kisrégiók) munkájának, együttműködésének helyzete, feladatok az EU-komformmá válás megvalósításához, a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet, valamint a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény és Gyermekotthon, Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlésének Kollégiuma igazgatói beosztásának pályázati felhívása mellett a soproni Tóth Antal Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium igazgatói beosztásának pályázati felhívása is szerepel a további napirendi pontok között. A kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló rendelet módosításával, a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj-pályázat működése tárgyában szintén dönteni fognak majd a választott megyei képviselők. A napirendi pontok között elhangzik a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház működéséről szóló beszámoló is.

Győriek koncertje a Líceumban A Győri Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti Intézetének növendékei adnak nyilvános hangversenyt kedden, december 17-én, 17 órakor a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) dísztermében. A koncerten Bach h-moll francia szvitje, Beethoven Esz-dúr szonátája, Liszt h-moll balladája mellett Brahms-művek is felcsendülnek. A rendezvény ingyenes, a rendezők a líceumi alapítvány számára elfogadnak felajánlásokat.

A Muzsikás Együttes, Sebestyén Márta és a Szászcsávási Kórus karácsonyi koncertje lesz a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban csütörtökön, 19 órakor. Jegyek és információk a Pro Kultúra Sopron Jegyirodában:  Tel/Fax: 99/511-700

Sopron-Szombathely GySEV-vonal Feszültség alá helyezték a Sopron-Szombathely vasútvonal felső vezetékét. A 25 ezer voltos kábel 2 méteren belüli megközelítése életveszélyes. A vonal ünnepélyes átadására ma Bük Vasútállomáson került sor. A villamos vontatású közlekedés megvalósításával a két város között rövidül a menetidő, és változik majd a menetrend is.



2002. december 16., hétfő 15:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület