CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Drogprevenciós "Triász" : szerek, személyek, szociális környezet

    Harmadik alkalommal rendezte meg az Aktív Soproni Ifjak Szervezete (AKSI) a Triász drogprevenciós képzést Sopronban, a Gyermek- és Ifjúsági Házban. A szerek, személyek és a szociális környezet "triásza", a drogprevenciós képzésnek egy speciális formája, amely megteremti az információ- és tudásátadás mellett a környezet munkájába való bekapcsolódás lehetőségét. A környezettel való együttműködés formáit vizsgálják a résztvevők, azzal a céllal, hogy a veszélyeztetett fiatalok körében a szermentesség a maximális hatékonysággal elérhető legyen.

- Nem csak a fiatalokról van szó - fejtette ki Strenner Szilárd, az AKSI elnöke. A prevenciónak ez a formája egy komplex rálátáshoz és gondolkodásmódhoz segíti hozzá a résztvevőket, ami a drogfogyasztást illeti. A kábítószer fogyasztás nem csak a szerekről szól, hanem a személyről, aki valami miatt a droghoz nyúl, a baráti társaságáról, amelyben ez megtörténhet, a, családi körről, az iskolai közösségről.
    Az egynapos foglalkozás alatt a területek mindegyikére jutott idő; saját tudásukat, tapasztalatukat is hasznosító szituációs játékok alatt, pszichológus kontrollálta a szakmai eredményeket. Az egész munka, amelyben önként jelentkező középiskolások – csaknem harmincan – vettek részt tulajdonképpen egy együttgondási és alkotási folyamat.
    Strenner Szilárd azt is elmondta: reméli, hogy a Triásznak lesz folytatása. Számítanak az ÁNTSZ együttműködésére és a jelenlegi képzésen résztvevőkkel a továbbiakban is szeretnék tartani a kapcsolatot, értesülni nehézségeikről, és eredményeikről.
    Sopronban jelen van a drog, de az olyan szenvedélyek is, amelyekről nem esik elég szó: az alkohol, a dohányzás. Ezekre fokozottabb figyelmet kellene fordítani - vélte Strenner Szilárd, aki szerint a kortársakon rengeteg múlik, hiszen a fiatalok ők maguk, egymásra gyakorolt hatásukkal, jelenlétükkel hatékonyabban tudnak a prevencióban közreműködni.



2002. december 20., péntek 01:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület