CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Évzáró sajtótájékoztató a városházán- Lemondott a kórházigazgató- Nemzeti parkok találkozója tárlatnyitóval- Megjelent a VÁRhely- Vetélkedő a Károly-magaslaton

Évzáró sajtótájékoztató a városházán Komoly és eredményes erőfeszítéseket tettek a vagyonvesztés megakadályozására; megalakulása óta az önkormányzat élén számos választási ígéretet teljesítettek - jelentette ki Walter Dezső polgármester tegnap, az év utolsó közgyűlése alkalmából tartott sajtótájékoztatón, ahol azt is bejelentették, hogy a város négyszázmillió forintot nyert el szociális bérlakások megépítésére, és elhangzott, hogy jövőre a  panelházak felújítása megpályázásán is esélye van a városnak. A városatyák módosították a helyi adókról szóló rendeletet. Felbontották az ausztrál partnerrel az előző ciklusban kötött, és az önkormányzat számára előnytelen – az ipari parkban építendő inkubátorházzal kapcsolatos – megállapodást. Jövőtől hat százalékkal drágulnak a buszjegyek és -bérletek, emelkedik a fizetőparkolás díja –  egyrészt az áfakör változás, másrészt az öt százalékos eszközölt emelés miatt is – ugyanakkor tíz százalékkal emelkedik az élelmezési norma a személyes gondoskodást nyújtó intézményekben. A közgyűlés rendkívüli ülésén, amellyel a munkáját kezdte, a kórház adósságcsökkentési programjáról szavazott. Lemondott Tengerdi Antal képviselő (Fidesz), helyét Dr. Magas László (MDF) foglalta el a képviselőtestületben.
Walter Dezső polgármester a tegnapi sajtótájékoztatón bemutatta az önkormányzat új sajtóreferensét, Németh Évát.

Lemondott a kórházigazgató Lemondott a soproni Erzsébet-kórház főigazgató-főorvosa, dr. Vargha Péter. Walter Dezső polgármester átmenetileg dr. Baranyai Tibort, a kórház volt igazgatóját bízta meg az intézmény vezetésével; a kórházigazgatói posztra pályázatot írtak ki. (Kisalföld nyomán)

Nemzeti parkok találkozója tárlatnyitóval Az ország tíz nemzeti parkjából érkeztek vendégek Sarródra a Kócsagvárban tartott évzáró értekezletre, amelynek vendége Haraszthy László természetvédelmi helyettes államtitkár volt. A Ferttő-Hanság Nemzeti Park egyik sajátossága az, hogy két ország területén húzodik. Az oszrák oldalon a védett területek többnyire magánkézben vannak, míg a magyaron a cél az, hogy a természetvédelmi területek, értékek állami  tulajdonban legyenek -  fejtette ki a helyettes államtitkár. A Kócsagvárban a fertőrákosi Kövi benge tanösvény mentén látható természet-akvarellekből kiállítás is nyílt. A Novák Natália – a kőfejtő és térsége élővilágát bemutató – akvarelljeiből nyílt tárlat őszig látogatható a Kócsagvárban. Kapcsolódó cikk: Felvatták a Kövi benge tanösvényt

Megjelent a VÁRhely 2002/3-as száma. A tartalomból: Az ötvennégy évesen elhunyt Hajnal László Gáborról Sass László emlékezik meg, Hárs Ernő, Baán Tibor, Bősze Balázs, Körmendi Lajos, Jászberényi Sándor versei mellett, Marafkó László elbeszélésével, Csulak Ervin önéletírásával találkozik az olvasó a kiadvány első lapjain. A Közelképben Sütő András Sopronban tartott születésnapján készült beszélgetés, a Hetvennyolcas galéria tíz évére való visszatekintés és Jánosy István Magnificat című, adventi hangulatú írása olvasható. Évnegyed, Premier, Emléklapok, Olvasónapló: Szabados Árpád tárlatát, az operett Lili bárónőt, Szakál Endre szobrászművészt, Fabricius Endrét, valamint Szepesi Attila, Baán Tibor, Csorba Győző, Molnár József, Szokolay Zoltán műveit idézik.
A VÁRhely legújabb számának igen értékes részét képezik Mühl Aladár festőművész képeiről Lobenwein Tamás által készített, rendkívül igényes, színes reprodukciói.

Vetélkedő a Károly-magaslaton A Soproni Erdőkért Környezetkultúra Alapítvány december 21-én, szombaton 10 órakor bemutatót és vetélkedőt tart a Károly-magaslati kilátóban. A résztvevőket és érdeklődőket az uszoda előtt várják a szervezők.
 



2002. december 20., péntek 11:31


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület