CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Óévbúcsúztató koncert- Fogyatékosokat Támogató Szolgálat- Földhivatali ügyfélfogadás- Bécsi újévi koncert

Hagyományos Óévbúcsúztató koncert a Sportcentrumban

Muzsikával és színes műsorral búcsúztak a soproniak a 2002-es esztendőtől a Sopron Város Fúvószenekara hagyományos Óév-búcsúztató hangversenyén a Sportcentrumban, amelynek fővédnöke Walter Dezső, Sopron polgármestere volt.  
 
 


Az eseményen felcsendültek klasszikus számok, örökzöld slágerek, a Soproni Majorett Csoport pedig, parádés bemutatót tartott.

Fogyatékosokat Támogató Szolgálat a Családsegítőben Január elsejétől, a törvényi kötelezettségnek megfelelően működik a fogyatékosok támogató szolgálata. A szolgálat négy munkatársa információkkal és tanácsadással segíti a hozzájuk fordulókat, abban, hogy önellátóként problémáikra megoldást találjanak. Adósságkezelési tanácsadással, valamint gyermekjóléti szolgálattal is bővül januártól a Családsegítő Intézet szolgáltatásainak köre, ahol egyébként a törvény által előírt kötelezettség bevezetése előtt is működött már a fogyatékosokat támogató szolgálat, amelyre a központi költségvetés mintegy tízmillió forintot szán.

Földhivatal: ügyfélfogadás A számítógépes rendszer átállítása miatt január 2-án a soproni Földhivatalban szünetel az ügyfélfogadás. 2003. január 3-án, 8-12 óra között várják lesz legközelebb ügyfélfogadás az Új utcai földhivatalban.
Az ünnepekre való tekintettel a Kisalföld Volán Rt. a 2002. decemberére váltott helyi és helyközi havibérletek, valamint második félhavi helyközi bérletek érvényességét két nappal, azaz január 7-e, éjfélig meghosszabította. Az utazás megkezdése előtt a lakosok Sopronban a 99-311-040-es, Győrött a 96-317-711-es, Kapuváron a 96-241-179-es telefonszámokon kaphatnak információt. 

Bécsi újévi koncert Több szempontból is premiert ünnepel a január 1-i bécsi Újévi koncert, amelyet szokás szerint a világ nagyobb részén televízión élvezhetnek a rajongók: első ízben szerepel a világhírű szentpétervári Kirov Balett, és hét olyan alkotás csendül fel, amelyeket az Újévi koncerteken első ízben játszanak.
A Bécsi Filharmonikusok kitűnő zenekarát ezúttal Nikolaus Harnoncourt vezényli, s a program Grazot, Európa 2003. évi kulturális fővárosát, az alapításának 300. évfordulóját ünneplő Szentpétervárt és az Európai Unió soros elnökségét január 1-vel átvevő Görögországot köszönti.
A 2004-es újévi koncertre - valamint a december 31-i szilveszteri hangversenyre és az Újévi Koncert 30-án délelőtt tartandó főpróbájára - kizárólag a Filharmonikusok internetes honlapján, amelyen a január 1-i koncert részletes programja is megtalálható 2003. január 2-23. között lehet megrendeléseket feladni. A további lépés változatlan: a beérkezett megrendelések között sorsolással döntik el, ki lehet jelen a bécsi Musikverein ez alkalomra csodásan felvirágozott nagytermében 2004. január 1-én.
 



2002. december 31., kedd 21:39


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület