CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Sopron, csendélet allegóriák- Év eleji GyIK-programok- Diák Drót Ifjúsági Kortárssegítő Telefonszolgálat

Sopron csendélet allegóriák  Január 9-ig még megtekinthető Fejér Zoltán, soproni festőművész kiállítása a Pannónia Galériában. A különleges érzelmi töltésű képekből nyílt tárlatot Pogány Gábor művészettörténész nyitotta meg. A képek mottójául egy korábbi vendégkönyvi bejegyzés szolgál: "Tűnő-múló világunk megformálása, vidámság és melankólia, bor és bab, minden, ami életünket jelentette." Az elsősorban "lelki poncichterségén" sopronivá lett Fejér Zoltán képeit naponta 9-16 óra között tekinthetik meg még a jövő hét végéig a kiállításlátogatók.

GyIK-programok Azoknak, akik eddig nem látták ajánljuk a A honfoglalástól az 1848-49-es szabadságharcig ólomkatona kiállítást, amely a Gyermek- és Ifjúsági Központban még január 3-ig,  9-16 óra között tekinthető meg. A kiállítás Homoki Gyula szikszói gyűjtő anyagából készült. A mintegy 2000 darab korhűen kifestett ólomkatona bemutatja a magyarság történelmének 10 évszázadát. A tárlaton ismert történelmi személyek mellett, láthatjuk egy XVI. századi várostrom és az 1809-es győri csata makettjét. Kapcsolódó cikk: Kik is azok az ólomkatonák?
    Szintén a Gyermek- és Ifjúsági Központban január 4-én, szombaton 9 órakor kezdődik a Mozgás Ritmus Lendület Klub családi klubnapja, amelyet a 17 órakor kezdődő gálaműsor zár.
    Az Ady Endre 10. szám alatti GyIK-ban (Tel: 99 - 511-200) január 5-én, 12-én, és 19-én, vasárnaponként 17.00-22.00 óráig:  ÖT ÓRAI TEA várja a vendégeket. Zene: Fábián Duó

Diák Drót Ifjúsági Kortárssegítő Telefonszolgálat is működik a GyIK-ban. Bármilyen lelki gonddal, kérdéssel névtelenül és ingyenesen hívhatod, hétfőn, kedden és szerdán 18.00 és 20.00 óra között. Telefon: 06/80/505-002.



2003. január 02., csütörtök 10:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület