CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Megtartotta küldöttgyűlését a kamara- Emlékezés Csapody Istvánra- Üléseik az Euregio West/Nyugat-Pannónia elnöksége- Trigonal, hármas tárlat- Német nyelvű evangélikus gyermekfoglalkozás

Megtartotta VI. küldöttgyűlését a Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamarája Ma délután a soproni Rosengarten Étterem adott otthont a Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyúlésének, amelyen Sopront Hruby József alpolgármester képviselte. A küldöttgyűlés alapszabály módosításról szavazott, és elfogadta a 2002. évi tevékenységről szóló kamarai beszámolót. A rendezvényen résztvett Ivanics Ferenc a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés alelnöke. Horváth Vilmos kamarai elnök ismertette a kamara 2003. évi munkatervét, amelyben hangsúlyt fordítanak a kis-, és középvállalkozások EU-csatlakozásra való felkészítésére. Az eseményről bővebb beszámolót a kamarai rovatunkban olvashatnak. Kapcsolódó cikk: Megtartotta VI. küldöttgyűlését a Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamarája
A fotón: Ivanics Ferenc megyei közgyűlési alelnök, Hruby József alpolgármester, Horváth Vilmos kamarai elnök, Kocsi János titkár, Gréczi József általános alelnök a küldöttgyűlésen.

Dr. Csapody Istvánra, a Pro-Urbe díjas botanikusra emlékezik a Bencés Diákszövetség, a tudós halálának évfordulóján. Január 16-án, csütörtökön 9 órakor a Szent Margit templomban 9 órakor szentmisét tartanak, délután 4 órakor megkoszorúzzák Csapody István sírját a Szent Mihály temetőben.

Beszélgetős téli esték 2003. január 16-án, csütörtökön, 18.00 órakor a Beszélgetős téli esték sorozatban a Hungária Serházban (Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, Sopron, Liszt Ferenc u. 1. ) Hirschler Rezső lesz Füzi Edit vendége.

Üléseik az Euregio West/Nyugat-Pannónia elnöksége 2003. január 17-én Győrben, a Xántus János Múzeumban tartja ülését az Euregio West/Nyugat-Pannónia elnöksége. A napirendi témák között az Euregió 2002. évi tevékenysége, közlekedéspolitikai ankétja, Brüsszelben tartott prezentációja, közös költségvetése szerepel. További témái között megtárgyalásra kerül: az Euregió viszonya a térségünkben szerveződő más regionális szervezetekhez, munkaszervezeti kerete, valamint sor kerül az elnökség átadására. Az EURÉGIÓ egy szabad akaratból létrejött érdekközösség Burgenland Tartomány, illetve a nyugat-magyarországi Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék területén. Az együttműködés az “Európai keretmegállapodás a határon átnyúló együttműködésről a területi testületek között” egyezményben kifejezett egyenjogúság alapelvein nyugszik, melyet az Európa Tanács 1980-ban fogadott el; és a Határmenti Regionális Tanács eddigi eredményeire épül fel.

Trigonal - osztrák-olasz-magyar, hármas kiállítás Három város közös kulturális rendezvényeként nyitja meg kapuit szombaton, január 18-án, 17 órakor a Festőteremben a Trigonal című képzőművészeti kiállítás. A Soproni polgármesteri Hivatal, a MAOE Soproni Csoportja, a Pro Kultúra Kht., a Wiener-Neustadt-i Künstlervereinung és az Art 100 Tarcento közös tárlatán osztrák, olasz és magyar képzőművészek együtt mutatkoznak be. A résztevőket Kalmár István alpolgármester köszönti, a kiállítást megnyitja Mészáros György festőművész. A 24 művész munkáiból nyílt vándorkiállítás Sopronban február 16-ig, naponta 10-18 óra között várja látogatóit.

Német nyelvű gyermekfoglalkozásra várják azokat az 5-11 éves soproni gyermekeket az evangélikus gyülekezet gyermekcsoportjába, akik szeretnek énekelni, barkácsolni, játszani. A német nyelvű, vidám hangulatú foglalkozásokon Istenről, a világról, az emberekről is hallanak majd azok, akiket minden hónap második hétfőjén 15-30-17.00 óra között várnak szeretettel az Evangélikus Gyülekezet Bünker J. R. köz 1. szám alatti termében.

-
 



2003. január 15., szerda 22:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület