CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Magyar Kultúra Napja Nagy Gáspár részvételével- Ünnepelt az Eötvös Evangélikus Gimnázium- Életkor, életminőség a pszichiátriában: konferencia- Halló, Sopronban vagyok!: beszélgetőest Szilágyi Jánossal

 

Magyar Kultúra Napja Nagy Gáspár részvételével Igen nagy érdeklődés kísérte a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Soproni Szervezete és a Soproni Kálvin Kör közös kultúra napi rendezvényét. Nagy Gáspár,   Kossuth- és József Attila-díjas költő "Nyújts feléje védő kart...” (Az írástudók felelőssége a XXI. században) címmel tartott előadást. A költők a reménység helytartói, szükségünk van a Magyar Kultúra Napjára, hogy emlékezzünk a magyar költészetben azokra, akik a magyar irodalom hajnalától a máig kézfogásként adták tovább a megmaradás reménységét - fejtette ki előadásában a tizenhárom kötetes költő, akit Szokolay Sándor Kossuth-díjas zeneszerző, a Corvin-lánc tulajdonosa, Sopron díszpolgára is köszöntött. A teltházas ünnepi megemlékezésen közreműködött a Fidelissima Vegyeskar, Arany János vezényletével.
A rendezvényről bővebb beszámolónkat olvasóink hamarosan a kultúra rovatban olvashatják.

  Egy élmény a hetvenből a kultúra napján Az idei tanévben hetvenéves soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium a Liszt Szalonban ünnepelte a kultúra napját. A 2002/2003-mas tanévben ünnepli fennállásának hetvenedik évfordulóját a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium a "Hetven év - hetven élmény" elnevezésű programsorozattal. Az egész éves rendezvények részeként 2003. január 22-én, a kultúra napján az iskola mindenki számára nyitott megemlékezést tartott a Liszt Szalonban. Az ünnepélyen az iskola diákjai versekkel, kórusénekekkel, felolvasással és a közelmúltban meghirdetett városi irodalmi pályázat "Eötvös-ös"győztese, Varga Judit díjnyertes elbeszélésének felolvasásával tisztelegtek a magyarság kultúrája és Kölcsey Ferenc előtt. (Educatio Press)

Életkor, Életminőség a Pszichiátriában címmel rendezi X. Vándorgyűlését a Magyar Pszichiátriai Társaság január 29-től február 1-ig.  A téma aktualitását a többi közt az adja, hogy a fejlett világban az átlagéletkor megnövekedett, amivel természetszerűleg együtt jár az idős kort kísérő pszichés megbetegedések megszaporodása. Mindez pedig még több feladatot ró az ellátó hálózatra és így közvetve a társadalomra. A magyar pszichiátriai szakma számára fontos esemény, hogy Wolfgang Rutz,  az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének dán nemzetiségű pszichiátriai szakértője jelen lesz és előadást tart a kongresszuson, amelyben a magyar szakemberekkel közvetlenül megismerteti a WHO pszichiátriai irányelveit és állásfoglalásait.

Halló, Sopronban vagyok! címmel érdekes könyvbemutató színhelye lesz január 30-án, csütürtökön, este 6 órakor a Hotel Szieszta. Szilágyi János PRIVÁT című könyve nagy vihart kavart a könyvpiacon - erről, no, és az élet minden egyéb dolgáról beszélget az ismert tévés személyiséggel Pluzsik Tamás. Szilágyi János a helyszínen megvásárolható könyvét az est végén dedikálja.



2003. január 22., szerda 22:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület