CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 9., csütörtök, Gergely napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Gyakorlati tanfolyam ácsoknak az EU csatlakozás jegyében- Racket Teniszbál 2003- Soroptimist Club Sopron: téli tábor- Diáknap és bál a Széchenyiben- Iskolabezárások Győrben

Gyakorlati tanfolyam ácsoknak az EU csatlakozás jegyében. Még lehet jelentkezni a továbbképző gyakorlati tanfolyamra, amelynek témája: A kettős ács szögmérő használata, melynek alkalmazásával nem kell zsinórpadot készíteni. Időpont: 2003 március 8. Helyszín: Vitnyéd. Jelentkezni lehet Dr. Nagy Attila faépítészeti szakértőnél, a  99/316-609, vagy 30/99 71 509-es telefonszámokon.

Racket Teniszbál 2003 Hagyományos jótékonysági teniszbált rendez az Alpesi Trans Racket Sopron Tenisz Klub 2003. február 1-én, a Pannonia Med Hotelben. Közel 10 éve segítik a szervezők a jótékonysági teniszbállal a Nyugat-Dunántúli Gyermek Leukémia Központ és a Soproni Erzsébet-kórház gyermekosztályának betegeit. Információ: Horváth ernőtől a 20/942-6413, és Rácz Sándortól a 20/953-8898 mobilszámokon kapható.

 A Soroptimist Club Sopron téli tábora A Hunyadi jános Evangélikus Általános Iskola adott otthont a téli szünetben a Soroptimist Klub szervezésében megvalósult két és fél napos, nehéz körülmények között élő gyermekeknek.táborának. A gyerekeknek szánt programról a Cinege Művészeti iskola és a Soproni Zeneiskola gondoskodott. A foglalkozásokon, amelyeken a Soroptimist Klub pedagógusai is részt vettek, a gyerekek térítésmentesen tízórait és ebédet is kaptak. A Soroptimist Klub ezúton is köszönetét fejezi ki a rendezvény, és a foglalkozások létrejöttét segítő támogatóknak: Rajnai Károly igazgatónak és a Hunyadi jános iskola segítő pedagógusainak, akik naponta 20-25 gyermeknek hasznos és élvezetes programról gondoskodtak.

Diáknap és bál a Széchenyiben Diáknapot és iskolabált rendez a soproni Széchenyi István Gimnázium január 24-én. 1993 óta rendezi meg a soproni Széchenyi István Gimnázium hagyományos diáknapját, mely idén, január 24-én, pénteken lesz. A tanításmentes nap reggel diákfórummal kezdődik, ahol a szokásoknak megfelelően az iskola diákjai elmondhatják véleményeiket az iskoláról, és javaslatokat illetve kérdéseket tehetnek fel a vezetőségnek. A délelőtt folyamán osztályok közti vetélkedők, sport és kulturális programok várják a résztvevőket, vendégeket. A hagyományokhoz híven este iskolabál lesz a diákönkormányzat szervezésében, melynek a Gyermek- és Ifjúsági Központ ad otthont. Az este 6 órakor kezdődő bálon lesz az iskola diákjai által előadott nyitótánc, bemutatótánc, tombolasorsolás. A rendezvény előreláthatóan hajnali 1 óráig tart. Zenét szolgáltat a Shake táncdal együttes. (Educatio Press)

Iskolabezárások Győrben A győri városvezetés tervei szerint egy általános és két középiskolát, valamint egy óvodát zárnak be a megyeszékhelyen szeptemberben. Az intézkedésektől több száz millió forint megtakarítást vár az önkormányzat." - olvasható a Kisalföld című napilap 2003. január 22-i számában. A nyilvánosságra került előzetes tervek szerint a következő tanévtől megszűnik a Rejtő Sándor és a Petz Lajos középiskola, valamint a Balázs Béla Általános Iskola úgy, hogy a képzéseket más iskolák veszik át. A Rejtő gimnáziumi osztályai a Bercsényi középiskolába, vegyészosztályai a Szent-Györgyi középiskolába, ruhaipari osztályai a Kossuth középiskolába, textilipari osztályai a Lukács középiskolába költöznének. A Lukács átvenné a Bercsényi autószerelő képzését is. A Petz középiskola a Széchenyi István Egyetemhez kerülne, amely esetleg az egészségügyi középiskolai oktatást is vinné tovább. A Petz szakiskolai osztályait a Jókai iskola fogadná be, ahol felszámolnák a háziasszonyképzést. A valamilyen fogyatékossággal küzdő gyerekek oktatását végző speciális szakiskola a volt Ady iskola épületébe települne. Emellett bezárnák az Ady óvodát is."
A nagy port felkavaró tervek okai a fedezethiány, a gyereklétszám csökkenése illetve egyes szakok elavultsága. A költözések után felszabaduló épületeket
értékesítenék. Az átszervezéssel kapcsolatos végleges közgyűlési döntés február 20-ára várható. (Educatio Press)



2003. január 24., péntek 01:01


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület