CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Kósa Ferenc Sopronba látogat- Konferencia: Életkor, életminőség a pszichiátriában- A GyIK február eleji programajánlatából- Halló, Sopronban vagyok!- Szilágyi János könyvbemutatója

Kósa Ferenc filmrendező fotó-kiállítása nyílik a Pannónia Med Hotelben február 2-án, vasárnap, 15 órakor.
A megnyitón jelen lesz maga Kósa Ferenc, akinek A túlsó part című filmjét is levetítik, amelyet követően az alkotóval való beszélgetésre invitálják a közönséget a szervezők.
Kósa Ferenc 1937-ben Nyíregyházán született. A budapesti Színház és Filművészeti Főiskolán tanult, diplomafilmje a Tízezer nap 1967-ben Cannes-ban nagydíjat nyert. Filmjeinek és dokumentumfilmjeinek nemcsak rendezője, hanem minden esetben forgatókönyvírója;  Sára Sándor több filmjének társírója is volt Filmrendezői tevékenysége mellett novellákat, forgatókönyveket, irodalmi, politikai, filozófiai jellegű esszéket is ír. Számos díja mellett 1968-ban Balázs Béla-díjat kapott, 1989-től érdemes művész. Az 1970-es évek óta jelennek meg írásai az Alföld, az Új Forrás, a Tiszatáj és a Valóság című folyóiratokban, illetve különböző napilapokban. 1972-ben l Csoóri Sándorral közösen írta a Forradás című novelláskötetet. 1962-ben többekkel együtt megalapította a Balázs Béla Stúdiót. 1990 óta országgyűlési képviselőként a Kulturális és Sajtó Bizottságában dolgozik. A Magyar-Japán Baráti társsaság alapítója és tiszteletbeli elnöke. Japánról készült fotóit Akihito japán császár és Michiko scászárné magyarországi látogatása alkalmával a Magyar Nemzeti Galériában állították ki.
Kósa Ferenc felesége az európai és ázsiai kultúrák kutatásával foglalkozó, japán Itomi Shinobu, aki Sopronban közismert. 
 Fotó: http://www.c3.hu/~gordianknot/szemzo/kepek/h15.html - Felvétel a forgatásról

Életkor, Életminőség a Pszichiátriában címmel rendezi X. Vándorgyűlését a Magyar Pszichiátriai Társaság január 29-től február 1-ig.  A téma aktualitását a többi közt az adja, hogy a fejlett világban az átlagéletkor megnövekedett, amivel természetszerűleg együtt jár az idős kort kísérő pszichés megbetegedések megszaporodása. Mindez pedig még több feladatot ró az ellátó hálózatra és így közvetve a társadalomra. A magyar pszichiátriai szakma számára fontos esemény, hogy Wolfgang Rutz,  az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének dán nemzetiségű pszichiátriai szakértője jelen lesz és előadást tart a kongresszuson, amelyben a magyar szakemberekkel közvetlenül megismerteti a WHO pszichiátriai irányelveit és állásfoglalásait.

A Gyermek- és Ifjúsági Központ február eleji programajánlatából. Február 1-jén, szombaton 19-20 óra között a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) iskolabálját rendezik meg a GyIK-ban. Belépés meghívóval!
Február 1-én,  szombaton 10-15 óra között a Foltvarró klub várja tagjait.
Február 2-án, (majd 16-án), vasárnap 7-12 óra között bolhapiac, február 2-án, (majd 9-é, 16-án, 23-án), vasárnaponként 17-22 óra között Ötórai Teára várja vendégeit a Gyermek- és Ifjúsági Központ.
Az Ifjúsági Kortársegítő Telefonszolgálat, a Diákdrót hétfőn, kedden és szerdán 18 és 20 óra között.hívható, bármilyen lelki gonddal, kérdéssel névtelenül és
ingyenesen.
A GyIK további részletes programjait megtalálják a Programajánlónkban.
 
 

Halló, Sopronban vagyok! - címmel érdekes könyvbemutató színhelye lesz január 30-án, csütürtökön este 6 órakor a Hotel Szieszta. Szilágyi JánosPRIVÁT című könyve nagy vihart kavart a könyvpiacon - erről, no és az élet minden egyéb dolgáról beszélget az ismert tévés személyiséggel Pluzsik Tamás. Szilágyi János helyszínen megvásárolható könyvét az est végén a szerző dedikálja.
 
 



2003. január 28., kedd 00:01


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület