CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Labdarúgás, kosárlabda

Szabadtéren jobban megy

    A kudarccal zárult zalaegerszegi teremfoci-szereplést követően a szabadtéri felkészülési mérkőzéseken már több babér termett a Matáv Sopron labdarúgócsapatának. Komjáti András legénysége először Pozsonyban, a patinás Inter Bratislava otthonában ért el 0-0-s döntetlent, majd itthon az Ágfalvi úti pályán előbb legyőzte 4-1-re a jó erőből álló NB I/B-s Bük együttesét, majd 2-0-ra verte a szlovák első osztályban 4. helyen álló Petrzalka gárdáját. A szép sorozat tegnap (kedden) folytatódott, amikor az osztrák bajnokság második vonalának listavezetőjét, az SV Mattersburg alakulatát fogadták Pintérék, akik a “sógoroknak” sem kegyelmeztek. A távközlésiek ezen a meccsen 2-1-re nyertek (gólszerzők: Bagoly és Csiszár).
    Kedvező hír még a klub házatájáról, hogy – úgy tűnik – sikerült a védelem megerősítése. Az MTK-tól fél évre kölcsön kapott Bojan Laziccsal és Mladen Lambuliccsal, valamint a Dunaferr feloszlása miatt szabad igazolással rendelkező Bagoly Gáborral és Balaskó Ivánnal megbízhatóbb lehet az ősszel oly sokat bizonytalankodó hátsó alakzat. Ők másfél évre kötelezték el magukat a bordó-szürkékhez.

Parázs csatározások a palánkok alatt
Heti kosárlabda-összefoglaló

    Hét nap leforgása alatt négy izgalmas, fordulatokban gazdag mérkőzés jelentette a témát a soproni kosár-labdarajongók körében.
    A legnagyobb érdeklődés ismét a GySEV-Orsi hölgykoszorújának euroligás fellépését kísérte a sportcentrumban, de a Soproni Ászok KC és a SMAFC-Roto Elzett bajnoki összecsapása is igazi sport-csemegét jelentett. Csapataink közül ezúttal csupán a Soproni Postás lányai és asszonyai játszottak idegenben, értük is sokan szorítottak a hűség városában.
    
    Időrendben először a GySEV-Orsi – Ros Casares Valencia derbi hozta lázba a nagyérdeműt. A tét (mint mostanában mindig) óriási volt. Amelyik csapat nyer, leszakítja riválisát, s lépéselőnybe kerül csoport-jában az első négy hely legjobb pozícióért folytatott csatározás során. Nos, a mieink hűek maradtak ön-magukhoz, csodálatos játékkal, remek hajrával 75-67-re győztek a spanyol sztáralakulat ellen. Ezzel folytatták hazai veretlenségi sorozatukat, s pontelőnyre tettek szert az üldözőkkel szemben. A kitűnő csapatteljesítmény, a lelkesedés most is meghozta gyümölcsét, s újabb lökést adott a célok teljesítéséhez. Bogojevics ponterőssége, Bevilaqua szívós védekezése mellett a többiek hasznos, fegyelmezett játéka is reménykeltő az iszonyúan nehéz hajrá előtt. Jelenleg Balogh Bubuék 16 ponttal a 3. helyen állnak a 18 pontos Gdynia és a 17 ponttal rendelkező Bourges mögött. Még bármi megtörténhet a hátralévő négy fordulóban. Az élen álló két együttesen kívül a két olasz gárdával, a Parmával és a Schioval is megmér-kőznek a mieink. Most csütörtökön a lengyel éllovas oroszlánbarlangjában nem Seres Éváék az esélyesek, egy GySEV-Orsi győzelemre egész Európa felkapná a fejét. Mi mégis reménykedünk a bravúrban…

    Pénteken és szombaton lépett pályára két férfi csapatunk. Mindkettő veretes ellenfelekkel szemben igyekezett megszerezni a nagyon fontos bajnoki pontokat. Bár a SMAFC-Roto Elzett és a Soproni Ászok KC beleadott “apait-anyait”, a vendégek örülhettek a hosszabbítással záruló meccsek végén. Az egyete-misták katasztrofális büntetőértékesítésüknek “köszönhették” (többek között), hogy alulmaradtak (98-100) a Nagykanizsai KK-val szemben, míg a sörgyáriak a játékvezetők hathatós, ZTE-t segítő ténykedésén kívül önmagukat is okolhatják az első félidőbeli gyengélkedésért. A vereség miatt (90-95) azonban nem kell szé-gyenkezniük! Amit ugyanis a 3.és 4.negyedben produkáltak, az nagyon biztató a jövőre nézve. Nikolic, Walke, Sajni és az új center Wiley vezérletével ugyancsak megszorongatták a zalaiakat, s nem sok hiányzott (csupán Glisovic “bónuszpontja” 4 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt) a bravúrhoz. Ma (szerdán) Szolnokon az esélytelenek nyugalmával veheti fel a küzdelmet Szalai János legénysége, szom-baton viszont a Falco ellen már a régóta áhított győzelem megszerzése a cél hazai környezetben.

    A SMAFC-Roto Elzett a lehető legrosszabbkor került hullámvölgybe. Hármas vereségszériájával előnye alaposan megcsappant, s most már – az eredmények kedvezőtlen alakulása esetén – az is előfordulhat, hogy Palotaiék lemaradnak a rájátszást jelentő helyekről. Bízunk benne, hogy nem így lesz, ám alapos formaja-vulásra és szemléletváltozásra lesz szükség a sikeresebb végjátékhoz!

    Az Euroliga-és a bajnoki mérkőzések mellett a Magyar Kupa negyeddöntői is színesítik a kosárlabda-programot. Ebben a sorozatban városunkat már csak a Soproni Postás női együttese képviseli. Az a team, mely a szorító nehézségek ellenére hősiesen helyt áll, veretlenül vezeti a hölgyek pontvadászatát, s a kupában is vitézkedik. Vasárnap az év meglepetéscsapatához, a Szolnoki MÁV-Coop-hoz látogattak Eördögh Editék, s olyan eredményt értek el (57-62) a Tiszaligeti Sportcsarnokban, mely biztató a hét végi soproni visszavágó előtt. Az 5 pontos hátrányt itthon be lehet (sőt be is kell) hozni, hogy legalább nekik drukkolhassunk a március elején esedékes négyes döntőben.

B.I.
Fotó: Pluzsik Tamás



2003. február 05., szerda 13:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület