CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Vasárnapi Muzsika: új helyszín, új közreműködők- Kópháza: Horvát színdarab- Fertőszentmiklós településtörténete- Hétvégi bálok: földhivatali megyebál, undi horvát bál, a Német Kultúrklub bálja

Vasárnapi Muzsika A soproni Fidelissima Vegyeskar meghívására február 9-én, vasárnap, 17 órakor a Vasárnapi Muzsika hangverseny-sorozat keretében a Magyar Rádió Énekkarának Kamarakórusa lép fel Sopronban, a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban. A Magyar Rádió Énekkarának Kamarakórusát Oláh Gábor vezényli, a két együttes közösen adja majd elő Johann Sebastian Bach Jesu, meine Freude és Komm, Jesu, komm! két motettáját. A koncert műsorvezetője Arany János karnagy lesz.
Az elmúlt év második felében a B. W. Pannonia Med hotel Vasárnapi Muzsika rendezvénysorozatának szervezői a Pro Kultúra Sopron Kht.-val közösen kidolgozták a nyolcadik éve működő rendezvénysorozat új koncepcióját. Az új programszerkezet két meghatározó változást hozott: egyrészt sikerült megnyerni a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekart és a Fidelissima Vegyeskart a havonkénti egy-egy műsor megszerkesztésére, másrészt új helyszínként a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központ is bekapcsolódik a rendezvénysorozatba.

Kópháza: Horvát színdarab. Kóházán vasárnap, 17 órakor a szentpéterfai színjátszó csoport előadásában a "Közhírré tétetik" című horvát népszínművet láthatja a közönség. Az előadás helyszíne a kópházi művelődési ház.

Fertőszentmiklós településtörténete A Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a fertőszentmiklósi önkormányzattal közösen februártól rendszeres népfőiskolai előadásokat szervez Fertőszentmiklósón. Február 10-én, hétfőn, 18 órakor a Katolikus Népházban dr. Dénes József régész Fetrőszentmiklós településtörténetéről tart előadást.

Hétvégi bálok: földhivatali megyebál, undi horvát bál, a Német Kultúrklub bálja Farsangi, megye-bált rendez a hétvégén a Soproni Földhivatal. A jótékony célú rendezvényre, amelynek 10 éves hagyománya alatt a megye más-más települése adja helyszínét, több mint 130 személyt várnak, a bevételt pedig a soproni Erzsébet-kórház Ápolása Alapítványa javára ajánlják fel a szervezők. A társasági esemény 19 órakor kezdődik.
A nagycenki kastélyszálló ad otthont az undi horváth nemzetiségi önkormányzat és az undi hagyományörző egyesület minden évben megrendezett, hagyományőrző báljának, ahol szintén telt házra, valamint a magyarországiak mellett Ausztriából is érkező horvátokra szintén számítanak a szervezők.
A Sopron és Környéke Német Kultúrklub ma délután 5 órától közgyűlést, majd azt követően batyusbált rendez a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban. A négyszáznál is több főt számontartó Kultúrklub szintén teltházas rendezvényre számít.



2003. február 08., szombat 13:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület