CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Mátyás király Bécsben- Csont- és fafaragászat az Erdészeti Múzeumban- Oklevél virágosítóknak, előadás és kör növénykedvelőknek- Megjelent a Borostyán- Magyar képzőművészeti kiállítás Bécsben

Mátyás király Bécsben címmel Juhász László újságíró tart előadást a soproni Kálvin Körben, 2003. február 10-én, hétfőn, 18 órakor a református lelkészi iroda tanácstermében, a Deák tér 2. szám alatt.

Csont- és fafaragászat az Erdészeti Múzeumban 2003. február 11- én, kedden 14 órakor Füzi Boglárka V. éves környezetmérnök-mérnöktanár hallgató és Wágner Kálmán csont- és fafaragó kiállítása nyílik az Erdészeti Múzeumban (Sopron, Templom u. 4.).  Megnyitja: Boros Géza, vezető főtanácsos, környezetvédelmi referens, közreműködnek a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatói

Oklevél virágosítóknak, előadás és kör növénykedvelőknek A Soproni Városszépítő Egyesület (SVSzE), a Gyermek- és Ifjúsági Központ (GyIK) és a Castanea Környzetvédelmi Egyesület február 12-én 17 órakor ünnepélyes díjátadást szervez, amelyen a város virágosításában kiemelkedők oklevelet kapnak a SVSzE-től. Ezt követően dr. varga Mária kertészmérnök, növényvédelmi szakmérnök, és Horváth sándor, nyugalmazott főkertész tart előadást a ház körüli és házban található növényekről, az azokkal való aktuális teendőkről. A rendezvényen, amelyet Dr. Bartha Dénes egyetemi tanár, a SVSzE alalnöke nyit meg, mini virágbemutatóra is sor kerül. Az esemény a Castenea Környzetvédelmi Egyesület növénykedvelők körének nyitóelőadása is lesz egyben.

Megjelent a Borostyán, a Castanea Környzetvédelmi Egyesület lapja. A 2003. esztendő első száma 12 oldalon az egyesület egészséges életmóddal kapcsolatos témákat taglaló előadássorozatának összefoglalói mellett – többek között –  hírt ad az Életvidám Kör megalakulásáról; írás olvasható a Fidelissima vegyeskar karnagya, Arany János zenéről való gondolatairól, valamint Zistler Roland a Sunscreen dobosa is beszél a zenéhez fűződő kapcsolatáról. A Castanea Egyesület tavaly beindított forrásprogramja mellett az egyesület 2002. évi tevékenységéről szóló beszámoló is megjelenik a Borostyánban, amely rövidesen a www.sopron.hu/borostyan oldalon is olvasható lesz.

Magyar képzőművészeti kiállítás Bécsben Az 1873-as világkiállítás óta nem volt Bécsben ilyen nagyszabású magyar kulturális-képz?m?vészeti kiállítás, mint a mostani - adta hírül a Magyar Rádió Online. Vasárnap nyitotta meg Bécsben Görgey Gábor magyar kultuszminiszter és az osztrák szövetségi miniszter, Elizabeth Geherer a Bécsi Collegium Hungaricum Bécs és Budapest az osztrák és a magyar kultúrát jelképezi, ezért szerepelnek benne olyan törekvések is, amelyek nem a két fővárosban születtek. A kiállítás a két város művészeti életének kapcsolatát, az azonosságokat és a különbségeket mutatja be, de nagyobb hangsúlyt helyez Budapestre, a magyar képző- és iparművészetre, valamint az építészetre.
    A látogatót egy nagy méretű Than Mór kép fogadja a Morva mezei csatáról, amelyben Habsburg Rudolf Ulászló magyar király segítségével legyúzte Otokár cseh királyt. A mű elkészültekor, 1872-ben az osztrák-magyar összefogást jelképezte. Az első teremben látható Munkácsy Mihály Köpülő asszony című festménye Székely Bertalan és Paál László műveivel együtt, melyek az 1873-as világkiállításon is szerepeltek. Az emeleti tárlaton Ferenczy Károly, Vaszary János, Rippl-Rónai József, Csontváry Kosztka Tivadar és Gulácsi Lajos festményei láthatók.(MNO)



2003. február 09., vasárnap 22:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület