CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Soproni Szalon indul- Könytári Napok- Nagycenk: Népfőiskola- Módosult az ösztöndíjrendszer a 'fásoknál'- Diák-önkormányzati találkozó- NYME FM Kar Hallgatói Önkormányzat: módosult az SZMSZ

Soproni Szalon indul Soproni Szalon névvel mindenki számára nyitott társasági esemény indul útjára Sopronban, amelynek első rendezvényére 2003. február 15-én, szombaton 18 órakor kerül sor a Széchenyi-palotában, és amelynek következő alkalmain, a tervek szerint, a közélet, a kultúra, a művelődés, a társadalmi élet egy-egy proeminens személyiségeivel is találkozhatnak azok a résztvevők, akik elfogadják a szervezők meghívását.
A  Soproni Szalon első vendége Raksányi Gellért Kossuth-díjas, Kiváló és Érdemes művész, a Nemzeti Színház örökös tagja, a Nemzet színésze, Jászai Mari díjas színművész lesz.

Könytári Napok A Nyugat-Magyarországi Egyetem központi könyvtárában február 11-12-én rendezik meg a könyvtári napokat. Az Oktatási és a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával szervezett eseményen a szakemberek a könyvtárak időszerű kérdéseit vitatják meg.

Népfőiskolai programsorozat kezdődik Nagycenken az Országos Széchenyi Kör egyetemista tagozata szervezésében. Széchenyi eszmeiségének széles körben való terjesztése, az új évezred fiatal értelmiségének szóló üzenetében a fő célja annak az előadás-sorozatnak, amelyre a Széchenyi-kastélyba minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Módosult az ösztöndíjrendszer a "fásoknál" A 2002/2003-as tanév második félévétől új rendszer alapján fogják az ösztöndíjakat kiszámolni a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karán - tájékoztatott Horváth Balázs, kari HÖK-elnök. Az eddigi szabályozás alapján nem részesülhetett tanulmányi ösztöndíjban az a hallgató, aki "évfolyamának tanulmányi átlagánál 1,2-del gyengébb tanulmányi átlagot ér el, és a minimum 2,51-os átlagot nem éri el". Azon megfontolásból, hogy az ösztöndíj rugalmasan kövesse az évfolyamokat, és ténylegesen ösztönző szerepet töltsön be, a Nyugat- Magyarországi Egyetem kreditrendszerű juttatási és térítési szabályzatának a Faipari Mérnöki Karra vonatkozó függelékében, a 2.§-ban a fenti szöveg a következőre módosult: nem részesülhetett tanulmányi ösztöndíjban az a hallgató, aki "évfolyamának tanulmányi átlagánál 0,5-del gyengébb tanulmányi átlagot ér el". Az új rendszer a második félévvel lépett életbe. Az ösztöndíjigénylő lapokat 2003. február 18-án, kedden este 20 óráig lehet leadni, az első ösztöndíj-utalás március 10-e körül várható.
(Educatio Press)

Diák-önkormányzati találkozó Sopronban Diák-önkormányzati fórumot szervez a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet február 14-én.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet diák-önkormányzati (DÖK) fórumot szervez általános és középiskolai diákok, diákvezetők számára, a következő témakörökben: programszervezés a DÖK-ben, hogyan szervezzük meg az iskolai diákközgyűlést. Az előadó Strenner Szilárd, az Aktív Soproni Ifjak vezetője lesz. A fórumra két alkalommal, két különböző helyszínen kerül sor: február 14-én 14 és 16 óra között a soproni Széchenyi István Gimnáziumban (Sopron, Templom u. 26.); február 21-én 9 és 11 óra között a győri Petőfi Sándor Művelődési Központban (Győr, Árpád út 40.). A fórumokon az intézményenkénti 1-2 képviselő kérdéseket tehet fel a témával és a DÖK-munkával kapcsolatban. Jelentkezni 2003. február 10-éig lehet a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet címén: 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 80-84., vagy az alábbi telefonszámon: 96/529-405, illetve elektronikus postacímen: bodij@mpigyor.sulinet.hu. (Educatio Press)

Módosult Szervezeti és Működési Szabályzat Módosult a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata. Az új félévben a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara (FMK) Hallgatói Önkormányzata immár a módosított Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) szerint fogja kiírni a HÖK-elnök és -képviselő-választásokat. Az eddigi gyakorlattal ellentétben, melynek alapján, a tanév elején történt meg a tisztújítás, az SZMSZ ide vonatkozó módosított pontja kimondja, hogy az új választásokat az adott év április 1-jéig kell kiírnia a kari HÖK-elnöknek, és azokat a tanulmányi időszak végéig kell lebonyolítani. Az újonnan megválasztott tisztségviselők mandátuma adott év szeptemberétől a következő év szeptemberéig tart. Mint Horváth Balázs, az FMK HÖK jelenlegi elnöke elmondta, a változtatásokra azért volt szükség, hogy az első évfolyamnak is lehetősége legyen megismerni a HÖK-öt és működését, valamint hogy az új tisztségviselőknek rendelkezésére álljon egy hosszabb átadási időszak. (Educatio Press)



2003. február 11., kedd 01:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület