CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Soproni Szalon Raksányi Gellérttel- Ex Civil Mozgalom a Békéért: újabb Fő téri tüntetés-Nyílt nap a Deák téri iskolában- Beszélgetés a kábítószerfogyasztásról-Pécs: Mandulavirágzási Tudományos Napok

Soproni Szalon elnevezéssel mind szellemiségében, mind pedig az azokon való részvétel lehetőségét tekintve nyílt esemény-sorozat indul Sopronban, melyen a politikai közélet, a kultúra, illetve a mindennapjainkat érintő egyéb aktuális kérdések iránt fogékony soproni polgárok érdeklődő részvételére számítanak a szervezők.
 A társasági összejövetel első alkalmára Sopronban, a Széchenyi-palotában február 15-én, este 6 órakor kerül sor, ahol a rendezvény vendége RAKSÁNYI GELLÉRT, Kossuth-díjas, Kiváló és Érdemes művész, a Nemzeti Színház Örökös tagja, a Nemzet Színésze, Jászai Mari-díjas színművész lesz.

Nyílt nap a Deák téri Általános Iskolában A Deák téri Általános Iskola február 15-én, szombaton nyílt napot szervez. A Király Jenő u. 34. szám alatti B épületbe várják 9 órától a leendő első osztályosokat, akik szüleikkel együtt megismerkedhetnek az iskolával, a tanítókkal.

Az Ex Civil Mozgalom a Békéért Amint azt már múlt héten, a szombaton rendezett tüntetés szervezője, Nyikos Tivadar akkor ígérte, február 15-én, szombaton,18 órakor újabb tüntetést szervez az Ex Civil Mozgalom a Békéért a soproni Fő téren. A soproniak bebizonyították, hogy a békét akaró európai nemzetekkel gondolkodnak együtt, mondta a tüntetés szervezője, aki ezen a hétvégén is várja a béke mellett demonstrálni szándékozókat a soproni Fő térre. Kapcsolódó cikk: Csendes tüntetés a békéért Sopronban

Együtt könnyebb: A kábítószerfogyasztás következményei A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Soproni Tagegyesülete és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kar közös szervezésében az Együtt könnyebb címmel beszélgető-sorozat keretében újabb programot szervez a kábítószer fogyasztás következményei címmel. A rendezvényre 2003. február 19-én, 14.30-17.30 között kerül sor, a NyME Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kar Sopron, Ferenczy János utca 5. szám alatti épületében, előadó: Dr. Csernus Imre pszichiáter, addiktológus (Országos Pszichiátriai Intézet).

Ha tavasz, akkor tudomány Mandulavirágzási Tudományos Napok lesznek Pécsett - már harmadszor - március 3-7. között. A találkozó valójában minikonferenciák sorozata, melynek keretében egy-egy témát dolgoznak föl különböző tudományterületről érkezett szakemberek. Az interdiszciplináris témafeldolgozás új
látásmódokat, ismereteket kínál az egyetemek és a középiskolák hallgatóinak, oktatóinak és az érdeklődőknek.
A Mandulavirágzási Tudományos Napok témái és időpontjai:
Március 3. (hétfő) 9.30-17.00: Hatalommegosztás és együttműködés az Európai Unióban és Magyarországon (Témavezető: dr. Kecskés László)
Március 4. (kedd) 9.30-17.00: A háló(zat) (Témavezetők: dr. Kollár Lajos, dr. Nagy Endre)
Március 5. (szerda) 9.30-17.00: Globalizáció - kommunikáció - környezet (Témavezető: dr. Erdősi Ferenc)
Március 5. (szerda) 9.30-17.00: Megújuló energiaforrások és a termálvíz többcélú hasznosítása (Témavezetők: dr. Ásványi József, dr. Vajda József)
Március 6. (csütörtök) 9.30-17.00: Kapcsolódó kontinensek (Témavezető: dr. Lilón, Domingo Antonio)
Március 7. (péntek) 14.00: A Mandulavirágzási Tudományos Napok záró rendezvénye az egyetem Ifjúság úti Konferenciatermében.
A rendezvény fő támogatója a Pannonpower Rt. részvételi díj, (amely magában foglalja a konferencián való részvételt, az elhangzó előadásokból készülő
konferenciafüzetet, valamint közvetített szolgáltatásként ebédet, üdítőt és kávét): 7500 Ft/fő/téma.
A Pécsi Diplomások Körének regisztrált tagjai részére 6000 Ft/fő/téma. A Pécsi Tudományegyetem dolgozói, hallgatói, oktatói részére a rendezvény ingyenes, de
előzetes regisztráció szükséges (étkezést nem tartalmaz; a konferenciafüzet a helyszínen megvásárolható). Jelentkezési határidő: 2003. február 26. Regisztráció:
72/251-444/2121, 2126-os mellék, fax: 72/251-444/2141, e-mail: gacs.lilla@marketing.pte.hu. (Educatio Press)



2003. február 14., péntek 23:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület