CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. szeptember 21., szombat, Mate, Mirella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Leépítés - Székesfehérvár
270 dolgozó elbocsátását tervezi az Ikarus Busz Rt. székesfehérvári gyárából. A társaság ezt a külföldi és hazai megrendelések folyamatos visszaesésével indokolta. Az Ikarus döntését nagy mértékben befolyásolta, hogy az igényelt munka-helymegőrző támogatásnak csak a töredékét kapták meg. A társaság - a Fejér Megyei Munkaügyi Központ-nak tett bejelentése szerint - február 20-ára kezdemé-nyezett tárgyalást az érdekképviseletekkel.

Demonstráció - Győr
Közel félezren tüntettek Győrben a városvezetés által 2003-ra meghirdetett intézmény-racionalizációs program ellen. A demonstrálók - akik szerint elkerülhetőek lennének az iskolabezárások - később adják át petíciójukat és a tüntetésen összegyűjtött aláírásokat Balogh József polgármes-ternek.

Hitelfelvétel - Győr-Moson-Sopron megye
Minden lehetséges pluszbevételt és takarékossági intézkedést figyelembe véve is 170 millió forintos hiánnyal kell számolnia idén a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlésnek. Az önkormányzat várhatóan hitelfelvétellel pótolja majd 2003-as költségvetését, melyet március 14-én fogadnak el a képviselők.

Új választás - Sopronhorpács
Lemondott Sopronhorpács polgármestere. A 800 lelket számláló községben a többség értetlenül áll a történtek előtt. Az október helyhatósági választásokon a horpácsiak 90 %-a szavazott bizalmat Friderics Tibornak. A falu első embere, akit tehát alig négy hónapja választottak meg, nem kívánta nyilvánosság elé tárni döntésének okát, amelyet így csupán találgathatnak a helybeliek. A képviselők előtt azzal indokolta lépését, hogy nem tudott együttműködni a testület egyes tagjaival. A polgármesteri teendőket ideiglenesen ellátó Talabér Jenő alpolgármester úgy véli, Friderics pozitívan állt a teendőkhöz, ám talán túl nagy volt számára a feladat. A megüresedett hely betöltésére a községben idő-közi választást kell kiírni. A törvény szerint június végén, július elején választhatnak új polgármestert Sopronhorpácson.

Új vezetés - Balaton
Rendkívüli közgyűlést tartott a Balatontourist Rt. vezetése. A társaság részvényeinek döntő többségét a Veszprém megyei Önkormányzat birtokolja, ezért először a korábbi vezetést kellett leváltani a képviselők összeférhetetlen-sége miatt. Az új 7 tagú igazgatóság és a 3 tagú felügyelőbizottság 2007 márciusának végéig kapott mandátumot. A társaság számos északi parti ingatlannal rendelkezik, így az Rt. évek óta folyamatosan sikeresen működik.

Elmaradta vásárlók - Sopron
Szinte teljesen elmaradtak az osztrák vevők a Soproni Vásárcsarnokból. Az elmúlt év forgalmához viszonyítva ötven százalékkal csökkent a vásárlóerő, amelynek következtében több árus abba is hagyta az árusítást.

Felmérés - Balaton
Az országos átlag alatt van az Európai Unióhoz való csatlakozási szándék a Balatonnál - derül ki a Balatoni Integrációs Kht. Társadalomtudományi Kutatócsoport-jának nyári felméréséből. Szociológusok szerint az üdülőkörzetben többen attól tartanak, hogy csatlakozásunk után nő majd a bűnözés és a korrupció.

Bécs-Budapest tárlat - Bécs
1873, a bécsi világkiállítás óta nem volt olyan átfogó magyar tárlat az osztrák fővárosban, mint ami vasárnap a Harrach-palotában nyitotta meg kapuit. A „ Budapest és Bécs - a historizmustól az avantgardig „ címet viselő tárlat 2000 négyzetméteren, több mint 600 műalkotáson keresztül mutatja be a két főváros századfordulós művészetét.

Javuló körülmények - Lesencetomaj
Javulnak a pszichiátriai betegek életkörülményei Lesencetomajon. A Veszprém Megyei Önkormányzat által fenntartott Fogyatékosok Otthonában a Szent Vitus Halmozottan Sérültekért Alapítvány támogatásával épül lakóotthon.

Megújult honlap - Vasszécsény
A szombathelyi önkormányzat informatikusai újították meg Vasszécsény honlapját.
Vas megye 40 településének mára elavultak az internetes oldalai. Most Vasszécsény weboldalának mintájára újítják meg a többi  oldalt is. Ezt a honlapot olyan menüredszerrel látták el a szakemberek, amely könnyebben kezelhető, sokkal dinamikusabb, mint elődje volt. Az adatokat az önkormányzat mellett társadalmi szervezetek is gyűjtötték. A későbbi frissítést már elkülönített forrásból oldja meg a település vezetése. Vasszécsény honlapján mától a helyi hírek mellett, gazdasági infromációkat is találhatnak azok, akik ráklikkelnek a www.vasszécsény.hu oldalra.

Osztrákok viszik a kóbor ebeket - Sorpon
Osztrák állatvédők szállítják el a soproni gyepmesteri telepre befogott kóbor kutyákat. Az elmúlt évben 350 állat került a sintértelepre. Nagy Dénes gyepmes-tertől megtudtuk: két hétig tartják itt az állatokat, azután megpróbálnak gazdát keresni az ebeknek. Sopronban nincs állatmenhely. A Városüzemeltetési Kft. vezetője, Major Árpád szerint a város költségvetési helyzete nem teszi lehetővé, hogy a közeljövőben sikerül pluszforrást találni egy állatmenhely létesítésére. Néhány évvel ezelőtt ugyan egy kft. elvégezte volna a beruházást, ám a fenntartásához nem kaptak anyagi támogatást a várostól. Így a Sopron határában lévő Harkai úti telepen elhelyezett négylábúak számára jobb híján maradnak a silány ketrecek, amelyekben az osztrák segítséget várják.

A nászéjszakák bora - Somló
Régi hagomány, hogy a veszprém megyei Somlói borvidéken termő italt a nászéjszakák boraként emlegetik. Manapság a szakemberek is lehetőséget látnak ebben a védjegyben, ezért azt is meghatározták, milyen jellegű bort termelhetnek ezzel a névvel a gazdák.



2003. február 15., szombat 14:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület