CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Sopronvármegye képeslapokon 1896-1945- Vasárnapi Muzsika: A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar tagjaiból alakult kamaraegyüttesek hangversenye- Teremtő, teremtmény, szépség: fotókiállítás

Sopronvármegye képeslapokon 1896-1945 A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban mutatták be Göncz József és Bognár Béla szerkesztésében az Edutech Kiadó gondozásában jelent meg a Sopronvármegye képeslapokon 1896-1945 című album. A kiadványt Dr. Kubinszky Mihály mutatta be és ajánlotta a közönségnek.

Bognár Béla, Göncz József, Dr. Kubinszky Mihály és Sass László a könyvbemutatón

Vasárnapi Muzsika: A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar tagjaiból alakult kamaraegyüttesek hangversenye 2003. február 23-án  17 órakor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar tagjaiból alakult kamaraegyüttesek hangversenyére kerül sor.
    A műsoron: W. A. Mozart: Esz-dúr kvintett kürtre és vonósokra, K. 407, Régi és mai rézfúvós kamarazene. Közreműködők: Kiss Vidor – kürt, Láng Dávid – hegedű, Gálos István és Kóczán Péter – brácsa, Szolnoki Zsuzsanna – cselló, Boda Gergely és Horváth Tamás – trombita, Prinner Mátyás – harsona, Horváth Vilmos - tuba
    Minden nagy együttes sok kis együttesből tevődik össze. A szimfonikus zenekarok mai felállása egy többszáz éves gyarapodási folyamat eredménye, melynek szinte minden állomása izgalmas darabok alkotására ösztönözte és ösztönzi ma is a zeneszerzőket.
A klasszikus rézfúvós kamaraegyüttes összeállítása: két trombita, egy kürt, egy harsona és egy tuba. Erre a hangszercsoportra a reneszánsz idők óta írnak műveket egészen napjainkig. Ebből a hatalmas irodalomból válogatott egy csokorra valót a soproni zenekar rézfúvós szekciója.
    Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) talán a legnépszerűbb zenei géniusz; 1782-ben kürtre és vonósokra írt kvintettje is remekmű. Az egyedi összeállítású kompozíció magán viseli a két különböző hangszercsalád minden kellemes tulajdonságát. A két család különös házasságából születő zenedarab tartalmas szórakozást ígér minden hallgatónak!
Belépőjegy: 500 Ft  Belépőjegyek a Pro Kultúra Jegyirodában kaphatók: Sopron, Liszt Ferenc utca 1.; Telefon: 517-517
(K.P.)

Teremtő, teremtmény, szépség címmel Andrássy Péter tanár, ny. szaktanácsadó fotókiállítása nyílik 2003. február 26-án, szerdán, 11.45 órakor Győrött a Prohászka ottokár Orsolyita Közoktatási Központban. A kiállítást megnyitja Lánczi Ágnes, a Magyar Rádió Gordiusz Szerkesztőségének munkatársa. A megnyitó után Andrássy Péter tart előadást "Hol a mennyország" címmel?



2003. február 21., péntek 03:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület