CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Interneten a Borostyán- A hit a mi kincsünk- A zadari Intrade férfikórus előadása- Diplomaosztó tanácsülés- Kamara: Közgazdász Klub- Concorde-életmentés- Korszerű komposztáló- Virilisták köszöntése

Megjelent és oldalainkon olvasható a Borostyán, a Castanea Környzetvédelmi Egyesület lapjánk internetes változata. A 2003. esztendő első száma az egyesület egészséges életmóddal kapcsolatos témákat taglaló előadássorozatának összefoglalói mellett – többek között – hírt ad az Életvidám Kör megalakulásáról; írás olvasható a Fidelissima vegyeskar karnagya, Arany János zenéről való gondolatairól, valamint Zistler Roland a Sunscreen dobosa is beszél a zenéhez fűződő kapcsolatáról. A Castanea Egyesület tavaly beindított forrásprogramja mellett az egyesület 2002. évi tevékenységéről szóló beszámoló is megjelenik a Borostyánban, amely a www.sopron.hu/borostyan oldalon olvasható.

A Hit a mi kincsünk programsorozat keretében Németh Antal, sopronbánvalvi plébános tart előadást a Bán János Közösségi Házban február 22-én, szombaton 17 órakor.

A zadari Intrade férfikórus Sopronban A Soproni Horváth Kisebbségi Önkormányzat szervezésében, vasárnap 23-án, 14.30 órakor a Horvátországból érkező zadari INTRADE férfikórus ad koncertet a Szentlélek templomban, a 15.30 órakor kezdődő horvát nyelvű mise előtt.
18.30 órakor a Hungária Serház Étteremben (volt Casino) dalmát estet szerveznek, ahol igazi mediterrán zene mellett szórakozhatnak a vendégek, akik belépőjegyeiket (1000 Ft/fő) a helyszínen válthatják meg.Minden érdeklődőt szeretettel vár a Soproni Horvát Kisebbségi Önkormányzat.

Diplomaosztó tanácsülésen vehették át a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Kara másoddiplomás képzésben résztvett hallgatói a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. Európai tanulmányok, gyógyszerész-közgazdász, jogász-közgazdász, mérnök-közgazdász és orvos-közgazdász hallgatók vették át diplomáikat.

Közgazdász Klub a kamarában A Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara Közgazdász Klubja február 24-én, hétfőn, 15 órakor konzultációt szervez, amelynek témája a családtámogatás, nyugdíjtámogatás és a társadalombíztosítást érintő kérdések. Az előadó Hulák Zsuzsa, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium vezető szakértője. A rendezvény díja 1000 Ft, a kamaratagok számára ingyenes.

Életmentés és segítségnyújtás a fő célja a közelmúltban alakult Concorde Soproni Speciális Kereső és Felderítő Mentőcsoportnak. A több területre specializálódott Concorde eltűnt személyek keresése, a búvár-, hegyi-, valamint barlangi mentés területén szeretné majd tevékenységét kifejteni, azokban a szituációkban, amelyekben a mentőszolgálat, a rendőrség, illetve a tűzoltóság nem rendelkezik a speciális feltételekhez szükséges eszközökkel. A Concorde a hivatalos szervekkel folyítatott tárgyalásait követően, előreláthatóan június elején kezdi meg aktív munkáját.

Korszerű komposztálót építenek Sopronban Háromszázmillió forintos beruházással korszerű komposztálót építenek Sopronban. A Városüzemeltetési Kft. ezzel a környezetvédelmi törvény- már az uniós követelményekhez igazodó-előírásainak tesz eleget.A létesítmény az országban egyedülállóan a kommunális hulladékból elkülönített szerves anyagokat és a szennyvíz-iszapot is újrahasznosítják.

Legnagyobb adófizetőit köszönti a város A hagyományokhoz híven idén is köszönti a város legnagyobb, legjobb adófizetőit, virilistáit, akiknek tiszteletére 2003. február 28-án, pénteken, a  Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Széchenyi termében ünnepséget rendeznek.



2003. február 22., szombat 11:50


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület