CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Verseskötet: Üzenet az ereknek- Fotók: Az én erdőm-tele élettel- Teremtő, teremtmény, szépség: fotókiállítás- A Soproni Fotóklub rendezvénye- Mese-,vers-,novellaírás diákoknak- Átalakult a soproni TIT

Üzenet az ereknek címmel jelent meg Winkler András új verseskötete. A soproni szerző legújabb kötetének illusztrátora Mészáros György festőművész, a könyv a Hillebrand Nyomda gondozásában jelent meg.

Az én erdőm - tele élettel című finn fotókiállítás nyílik az Erdészeti Múzeumban, február 25-én, 14 órakor. A természetkedvelőknek szánt kiállítást Anne Saloranta külügyi titkár nyitja meg. A tárlat a tavaly szeptemberben megjelent Lasse Lehtinnen által írt, és Hannu Hautula, valamint Lassi Rautiainen fényképeivel illusztrált könyvben megjelenteken alapul. A kiállítást, akárcsak a finn erdőgazdaságot és faipart bemutató könyvet a Finn Erdő Alapítvány támogatta. Az Erdészeti Múzeumban bemutatott tárlat egy vándorkiállítás, amely London, Berlin, Hága, Peking városokban is bemutatásra került, és amely Sopronból Dublinba utazik. A fotókiállítás a Templom u. 4. szám alatti kiállítóteremben március 31-ig, szerda kivételével, naponta 10-13 óra között tekinthető meg.

Teremtő, teremtmény, szépség címmel Andrássy Péter tanár, ny. szaktanácsadó fotókiállítása nyílik 2003. február 26-án, szerdán, 11.45 órakor Győrött a Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központban. A kiállítást megnyitja Lánczi Ágnes, a Magyar Rádió Gordiusz Szerkesztőségének munkatársa. A megnyitó után Andrássy Péter tart előadást "Hol a mennyország" címmel?

A Soproni Fotóklub rendezvénye A Soproni Fotóklub legközelebbi ülését február 27-én, csütörtökön tartja. A Handler Nándor Szakképző Iskolában ( Sopron, Halász u. 9-15 szám alatt) a Soproni Fotóklub digitális archívumának megtekintésére kerül sor, amely eseményre a Soproni Fotóklub minden, a fotózás, vagy a közel száz éves Soproni Fotóklub iránt érdeklődőt szeretettel vár.

Mese-, vers-, novellaírás diákoknak A szombathelyi Oladi Művelődési Központ és a Simon István utcai Általános Iskola 2003-ban meghirdeti a IX. Országos József Attila mese-, vers- és novellaíró pályázatot.
A pályázaton minden, magyarországi és határon túl élő, magyar nyelvet beszélő 7–14 éves korú gyermek részt vehet a következő kategóriákban:
I. kategória: 1–4. osztályos diákok részére I/A. mese I/B. vers I/C. novella.
II. kategória: 5–8. osztályos diákok részére: II/A. mese II/B. vers II/C. novella.
A szervezők kérik, hogy a műveken csak a jelige (pl. Ceruza) és a kategória (pl. II/B. felsős vers) megjelölése szerepeljen. Minden pályázó mellékeljen a munkája mellé – lezárt borítékban – egy adatlapot, amelyen feltünteti a nevét, korát, lakcímét, iskoláját, osztályát, iskolája címét, művének kategóriáját, címét, jeligéjét.
A pályaművek témája kötetlen. Az egyes kategóriák legjobb alkotásait értékes díjakkal jutalmazzuk és önálló kötetben is megjelentetjük. Nevezési díj nincs. Beküldési határidő: 2003. március 8. Cím: Oladi Művelődési Központ Könyvtára, 9700 Szombathely, Simon I. u. 4.

Átalakult a TIT Soproni Szervezete Megtartotta közgyűlését a TIT Soproni Szervezete, amelyen három, az eddigi tevékenységi körök szerinti külön egyesületet alakítottak a szervezet tagjai. A jövőben a Soproni Tudós Ismeretterjesztő Társaság (Soproni TIT) kizárólag tudományos ismeretek átadásának tevékenységével foglalkozik, A Flandorffer Ignác Felnőttképző Egyesület előadások, tanfolyamok szervezését vállalja fel, míg az Információs és Tájékoztató Egyesület a TIT médiatevékenységét veszi át. A közgyűlés megválasztotta az új egyesületek vezetőségét.(NYK)



2003. február 24., hétfő 01:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület