CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Éves szinten közel 15,6 millió forint

Módosító indítvány egy jobb egészségügyért

- Magas színvonalú, sürgősségi ügyeleti orvosi ellátást szeretnénk biztosítani a soproni lakosságnak – jelentette ki sajtótájékoztatóján Dr. Molnár Ágnes önkormányzati képviselő (Polgári Összefogás), az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke. A bizottság legutóbbi ülésén az összevont háziorvosi ügyelet megszervezésében, szabályozásában hoztak határozatot. Előzetes egyeztető megbeszélések során világossá vált, hogy sem a felnőtteket ellátó háziorvosok, sem a gyermekgyógyászok, sem az orvosi kamara nem tud mindannyiuk számára elfogadható közös álláspontot képviselni a szabályozó Egészségügyi és Szociális Bizottság felé. 

    Az Egészségügyi Bizottság joga és kötelezettsége az összevont háziorvosi rendszer szabályozása abból a célból, hogy a soproniak minél jobb ellátást kapjanak. A háziorvosok számára pedig jogszabályban és az önkormányzattal kötött szerződésben is leírt kötelezettség az ügyeleti szolgálatban való részvétel.
    A legutóbbi bizottsági ülésen három határozati javaslat került megtárgyalásra, melyek közül a bizottság tagjai azt a javaslatot választották, mely minden érintett és érdekelt számára a legjobb eredményt ígérte. Ez a rendszer a jelenlegi személyi, tárgyi és pénzügyi feltételek mellett hatékonyan tud működni. Erre a pénzügyi fedezetet az egészségügyi biztosító /OEP/ adja.

    - Ahhoz, hogy ennél fejlettebb infrastruktúrát és még magasabb színvonalú egészségügyi ellátást biztosíthassunk, a jelentkező többlet költségeket önkormányzatunknak kell vállalnia.
    Ez esetben két önálló ügyeleti rendszert tudnánk kialakítani, külön a felnőtt és külön a gyermek betegek számára. Ebben a kérdésben indítványt adok be a 2003. évi önkormányzati költségvetési rendelet tervezetének módosítására. – nyilatkozta Dr. Molnár Ágnes. Indítványommal azt szeretném felvetni a képviselő testületnek, hogy módosítsa az egészségügyi költségvetést. A módosítás éves szinten közel 15,6 millió forint lenne, amely tartalmazza azon személyi költségeket, járulékokat, dologi kiadásokat, amelyek segítségével, illetve az Országos Egészségbiztosítási Pénztár jelenleg is meglevő finanszírozási keretével megfelelő módon tudnánk a szükséges kiadásokat fedezni.

B. B.

Kapcsolódó cikk:
Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése - Meghívó - Napirendi pontok



2003. február 24., hétfő 22:31


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület