CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Túlköltekezés után böjt-Nincs vevő a Rózsadombra- Virilistáit köszönti a város- KÉSZ-előadás: Juhász Judit a MKPK sajtóiroda vezetője- Vasárnapi Muzsika Fellegi Ádámmal- Vinczellér Imre képei

Túlköltekezés után böjt következik -  Nincs vevő a Rózsadombra  A tegnapi közgyűlés örömteli pillanatokkal kezdődött: dr. Horváth Patrícia, a Világkupa-győztes válogatott vízilabdázó átvette a Sopronért-díjat. A folytatás azonban kevésbé volt mosolyt fakasztó: először a vagyonrendelet módosításánál csaptak össze a politikai erők. Az új hulladékrendelet aztán összhangot teremtett, s még a tavalyi költségvetés módosításánál sem volt nagyobb fennakadás, az idei büdzsé vitája azonban alaposan felkorbácsolta a kedélyeket.
Az elmúlt négy hónapban az új városvezetés a helyzetet tekintette át - fejtette ki egyik MSZP-s képviselő, arra az ellenzéki vádra, miszerint "a kampányukban nem ezt ígérték, nem tartják be a választóiknak adott szavaikat". Egyértelműen kiderült: a város az elmúlt nyolc évben többet költött, mint amennyije volt. „Nem arról van szó, hogy nem jár, hanem arról, nem jut!" – nyomatékosította a képviselő, hozzátéve, a négy hónap alatt annyit tudtak megvalósítani, amennyit négy hónapra ígértek.
Az intézkedési tervet és a rendeletet a szocialista-szabad demokrata többség megszavazta, miután Walter Dezső zárszavában közölte: „vállaljuk ezt a költségvetést azért, hogy a következő jobb legyen".
    A közgyűlés hátralévő perceiben a testület elfogadta a sportegyesületek támogatásáról készült rendeletet, megszavazta, hogy alapító tagként részt vesz a Fertő Táj Világörökség Magyar Tanácsa egyesület létrehozásában. Ezek után a végére is maradt csattanó, a polgármester bejelentette: a vevő elállt a Hotel Rózsadomb vételi szándékától. Egyben kezdeményezte a jogi bizottság tagjaiból és a volt polgármesterből álló ad hoc bizottság felállítását, mely tanácsaival segíthetné a városvezetést a kialakult helyzet megoldásában.
(Kisalföld nyomán)

Legnagyobb adófizetőit köszönti a város A hagyományokhoz híven idén is köszönti a város legnagyobb, legjobb  adófizetőit, virilistáit, akiknek tiszteletére 2003. február 28-án, pénteken, a  Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Széchenyi termében ünnepséget rendeznek.

KÉSZ-előadás: Juhász Judit a MKPK sajtóiroda vezetője A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Soproni Szervezete 2003. március 1-én, szombaton, 15.30-kor Dr. Juhász Judit, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóiroda vezetője tart előadást. Az előadás témái: Szólhatunk-e a szeretet nyelvén?; A Katolikus Egyház Kommunikációja. Az előadásra a Wrenkh Ede Közösségi Házban kerül sor a Szent György u. 7. szám alatt.

Vasárnapi Muzsika 2003. március 2-án, 17 órakor a B.W. Pannonia Med Hotel Európa termében hangversenyt ad Fellegi Ádám zongoraművész
Műsoron: Ludwig van Beethoven: II. szimfónia, op. 55. (Eroica) Liszt Ferenc átiratában Belépőjegyek 500 Ft-ért elővételben a Pro Kultúra Kht. jegyirodájában kaphatók, vagy a koncert előtt a helyszínen.

Vinczellér Imre festőművésznek nyílik kiállítása kerül sor a  Pannonia Galéria (B.W. Pannonia Med Hotel, 9400 Sopron, Várkerület 75.),  a kiállítást megnyitja:

Fehér Anna színművész. A megnyitó 2003. március 2-án, vasárnap 16 órakor lesz A kiállítás megtekinthető 2003. március 2-29 között, naponta 9-17 óráig.



2003. február 28., péntek 09:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület