Vendéglátóipari szakkiállítás (nem csak) a gasztronómiát kedvelőknek
Ahogy azt a vendéglátós
és szállodai szakemberek már tizenegy éve megszokhatták, a nyári főszezon előtt vendéglátóipari szakkiállításokon
mutatják be a szakma legkorszerűbb vendéglátóipari gépeit, berendezéseit,
valamint az azok működéséhez nélkülözhetetlen felszereléseket, anyagokat.
Az idei szakkiállítás-sorozat újdonsága, hogy a
látogatók immár 6 városban találkozhatnak a Hoventa Regional rendezvénnyel:
2003-ban Balatonfüred, Debrecen, Keszthely és Sopron mellett, Miskolccal
és Szegeddel bővült a helyszínek száma. Sopronban negyedik alkalommal rendezik
meg a szakkiállítást, és idén először az új Liszt Ferenc Konferencia
és Kulturális Központ ad otthont a rendezvénynek.
|
Walter Dezső polgármester a város nevében
köszöntötte a szakkiállítást
|
|
Horváth Vilmos kamarai elnök: a vendéglátásban
fontos a minőség
|
A technikai eszközök bemutatásán kívül a szervezők
szeretnének hasznos szakmai információkkal is szolgálni látogatóiknak,
ezért valamennyi helyszínen – az EU-csatlakozásról szóló – fórumbeszélgetést
is szerveztek, amely keretében a résztvevők tájékozódhatnak a szakmájukat
közvetlenül érintő változásokról, lehetséges pályázatokról, felkészülési
feladatokról
Tehát, két napon keresztül, itt egy újabb alkalom gasztronómiát
kedvelőknek és mindazon gourmandoknak, akik szívesen belesnének a kulisszák
mögé. Vajon milyen eszközökkel készíti el szakácsuk kedvenc ételüket, hogyan tálalja, hol tárolja, milyen új, modern eszközök segítik az előkészítés munkáját?
Idén két tucat kiállító mutatja be termékeit, amelyeknek
széles és színes kínálatából következik egy – a teljesség igénye nélküli
– felsorolás: bárok, cukrászdák, fagylaltozók, pizzériák és nagykonyhák
gépei, hűtőberendezések, vendéglátóipari gépek, konyhai és cukrászati eszközök,
kiegészítők, higiéniai eszközök, papírszalvéták, mosogató-, mosógépek,
fertőtlenítők, vendlátóipari elszámoltató és készletnyilvántartó rendszerek,
konyhai edények, segédeszközök, tálalóeszközök, vendéglátóipari és szállodai
bútorok, számítástechnikai rendszerek, textíliák, munkaruhák, vendéglátóipari
textíliák.
A március 5-6-án a Hűség Városába látogató vándorkiállítás
bőven tartalmaz további érdekességeket a szakembereknek és mindazoknak,
akiknek esetleg "csak" hobbijuk az ételkészítés.
A kiállítás megnyitón Walter Dezső polgármester,
Horváth
Vilmos, a Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamara kamara elnöke, és
Etele
Mária főszervező köszöntötte a kiállítókat és az érdeklődőket. Köszöntőjükben
hangsúlyozták a kiállítás városunkban betöltött szerepét, ahol igen nagy arányban
találhatók vendéglátóipari egységek.
Az ünnepélyes megnyitó után Etele Mária vezetésével került
sor az EU-csatlakozás vendéglátóipari vonatkozásairól szóló fórumbeszélgetésre. A beszélgetésen részt vett Király Zsolt a GM Kis- és
Középvállalkozások Integrációs Felkészítését Koordináló Főosztályáról,
Dr.
Pásztor Zsuzsa MH Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatási Hivatalától
és Tusor András a MH Turisztikai Hivatalától.
A fórumon az unióba lépéskor lényeges témákról
esett szó. Az előadók elemezték a magyar vendéglátóipar jelenlegi és a jövőbeli
helyzetét és vázolták a vendéglátásban résztvevő kis- és középvállalkozók
számára EU nyújtotta lehetőségeket.
Az érdeklődők a különböző étel és italkóstolások
mellett március 6-án, 9 –15 óra között hidegkonyhai versenynek lehetnek
szemtanúi, amelyen kiemelkedő tehetségű séfek adnak ízelítőt művészetükből.
Az ARCUS Soproni Szakácsklub által szervezett hidegkonyhai versenyen –
amelyre a határon túlról is várnak résztvevőket – egyéni, csapat és ifjúsági
kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők. A verseny eredményhirdetése,
a tervek szerint 12 órakor lesz.
A kiállítás teljes ideje alatt Wenzelné Vígh Maya
cukrászmester a karamell-formázás szépségeivel ismerteti meg az érdeklődőket.
B.B.- T.É.
Fotó: Alpok TV, cyberpress
Honlap:
www.hoventa.hu
2003. március 05., szerda 21:17
|