CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Móser Zoltán fotókiállítása- Várkerület Galéria: Tavaszváró tárlat- Vasárnapi Muzsika: Darázs Renáta dalestje- Mese-,vers-,novella pályázat- Diákközéleti Hétvégék képzéssorozat


Móser Zoltán fotókiállítása "Ha pedig le akarnád rombolni, amit építettem, vagy szétszórni, amit összegyűjtöttem, kétségkívül igen nagy kárt szenvedne országod"-  István király Imre herceghez intézett intelme a mottója a Soproni Katolikus Konvent Bán János Közösségi Házban, szombaton, március 8-án, 15 órakor nyíló kiállításnak. Móser Zoltán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanárának Ómagyar Testamentum A középkori Magyarország emlékei című fotókiállítását Bindes Ferenc, kanonok, plébános nyitja meg. A megnyitó után Móser Zoltán,  A Szent László-legenda falképről című diafelvételekkel illusztrált előadása hangzik el.  A kiállítás április 12-ig, szombaton és vasárnap 14-17 óra között tekinthető meg.

Várkerület Galéria: Tavaszváró tárlat A Soproni Képzőművészeti Társaság "Virágom, virágom..." című, tavaszváró közös tárlatát nyitja meg Bősze Balázs, a Kulturális Egyesületek elnöke a Várkerület Galériában, 2002. március 9-én, vasárnap 11 órakor. A kiállítás 2003. március 3-ig lesz megtekinthető munkanapokon 10-16 -ig, a Várkerület 19. szám alatt.

Vasárnapi Muzsika A Fidelissima-sorozat keretében Darázs Renáta romantikus dalestje lesz vasárnap, március 9-én, 17 órakor, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, Zongorán közreműködik: Rázó Emőke. Belépőjegyek (500 Ft) a Pro Kultúra Jegyirodában kaphatók: Sopron, Liszt Ferenc utca 1. Telefon: 517-517. Műsoron Debussy, Fauré, Brahms,  Strauss, Mahler, Duparc, Poulenc, Puccini, Manuel de Falla darabok.
A soproni Fidelissima Vegyeskar védnöksége alatt a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének szakán végzett Darázs Renáta szoprán-énekesnő lép fel Rázó Emőke zongorakíséretével. Mindketten tanítanak a Soproni Zeneiskolában; Darázs Renátát zenés színházi produkciókban is láthatta a soproni és néhány budapesti színház közönsége.

Mese-, vers-, novellaírás diákoknak A szombathelyi Oladi Művelődési Központ és a Simon István utcai Általános Iskola 2003-ban meghirdeti a IX. Országos József Attila mese-, vers- és novellaíró pályázatot.
A pályázaton minden, magyarországi és határon túl élő, magyar nyelvet beszélő 7–14 éves korú gyermek részt vehet a következő kategóriákban:
I. kategória: 1–4. osztályos diákok részére I/A. mese I/B. vers I/C. novella.
II. kategória: 5–8. osztályos diákok részére: II/A. mese II/B. vers II/C. novella.
Kérjük, hogy a műveken csak a jelige (pl. Ceruza) és a kategória (pl. II/B. felsős vers) megjelölése szerepeljen. Minden pályázó mellékeljen a munkája mellé – lezárt borítékban – egy adatlapot, amelyen feltünteti a nevét, korát, lakcí-mét, iskoláját, osztályát, iskolája címét, művének kategóriáját, címét, jeligéjét.
A pályaművek témája kötetlen. Az egyes kategóriák legjobb alkotásait értékes díjakkal jutalmazzuk és önálló kötetben is megjelentetjük. Nevezési díj nincs. Beküldési határidő: 2003. március 8. Cím: Oladi Művelődési Központ Könyvtára, 9700 Szombathely, Simon I. u. 4.

Diákközéleti Hétvégék képzéssorozatot szerveznek 2003. március 28 - 30. között az Aktív Soproni Ifjak - AKSI.
A képzéssorozaton elsősorban Győr-Moson-Sopron megye-beli fiatalok vesznek majd részt, de a program nyitott az Interregionális Együttműködés megyénken kívüli településeinek középiskolásai számára is. A háromnapos képzésen a következő témákat fogják feldolgozni:
I. Diákönkormányzati alapismeretek: (A DÖK feladatai, lehetőségei, kollektív jogok, érdekképviselet, programszervezés, dök és közösség, kezdőbb DÖKösök számára),
II. Közösségfejlesztés és önismeret: (Hogyan építhetünk közösséget társainkból, mi ebben a személyes érintettségem, hogy viselkedünk terhelés alatt, hogyan működnek a közösségek, stb).
Jelentkezéseket  2003. március 21-ig fogadnak el a 9400 Sopron, Ady Endre u.10. címen,  Fax: 99/341-195. E-mail: aksi@sopron.hu
A hétvége részvételi díja 3000 Ft.
További információk és a letölthető jelentkezési lapok hamarosan Diákélet-diákszáj rovatunkban lesznek megtalálhatók.



2003. március 07., péntek 00:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület