CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Kistérségi találkozó- V. Városismereti vetélkedő: városi döntő- Szerda: polgármesteri fogadónap- Gyermekrajzokat várnak Selecbányára- Versenyfelhívás: Európai Tavasz Nap- Az MTA tudományos tagozata

Kistérségi találkozó Sopron Megyei Jogú Város a soproni statisztikai kistérségben a térségi szolgáltató iroda működésének a feladtát felvállalva, illetve a statisztikai kistérség, az EU csatlakozás tekintetében való legjobb felkészülését segítendő, Soproni Statisztikai Kistérségi Társulás néven kívánja létrehozni azt a szervezetet, amely megalakításának első lépésként 2003. március 10-én, a Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében a kistérség polgármestereivel kíván konzultációt folytatni.

V. Városismereti vetélkedő: városi döntő  2003. március 11-én, kedden kerül sor  az V. Városismereti vetélkedő városi döntőjére a Gyermek- és Ifjúsági Központban. ( Sopron, Ady Endre u. 10., Tel: 99- 511-200)
 
Polgármesteri fogadónap Március 12-én, szerdán  9-12 ór a között tartja fogadónapját Walter Dezső polgármester, a Sopron, Fő tér 1. szám alatti Városházán, az első emeleti polgármesteri irodában. Tel: 99-515-100.

Gyermekrajzokat várnak Selecbányára  A 2003 május 6-10 között megrendezett 9. Nemzetközi ENVIROFILM fesztiválnak lesz a helyszíne Selmecbánya, másodikként Banská Bystrica mellett.
Ezúttal a rendezők azt szeretnék, ha Sopron is részt venne a fesztiválon, nevezetesen, olyan gyermekek által készített alkotásokkal, amelyeknek központi témája  – a természetvédelem egyik fontos eleme – a VÍZ, maga, lenne. A kiállítással a rendezők a Szlovák Köztársaság fiataljai mellett Selmecbánya baráti- és partnervárosai fiatalságának kreativitását is szeretnék bemutatni.
Az alkotásokat a Mestsky úrad, Oddelenie kultúry, Nám.sv. Trojice 3. címre várják, és azoknak a következő követelményeknek kell megfelelniük:
- Korosztályoként két csoport alkotásait várják: első csoport 10 éves korig, a második 11-15 éves korig
- Méret és technikák: A0 és A4 méret közötti rajzokat, festményeket, akvarelleket, grafikákat, linóleum metszeteket, intarziákat stb. várnak.
-Az alkotáson (hátoldal) szerepeljen a készítő neve, kora, iskolája címe, nagy betűkkel írva.
- A kiállításra szánt alkotások beérkezési határideje:  2003 március 25.

Versenyfelhívás az Európai Tavasz Napra A Sulinet és a győri Gyermekek házában működő civil tanári szervezet egy esszéíró és egy online vetélkedőre hívja a regisztrált iskolák diákjait. A verseny menete:
Az Európai Unióról összeállított segédanyag hasznos információkkal szolgál a csatolt esszé- és tesztkérdések megválaszolásához. Minden regisztrált iskolából -
iskolánként 4 diák - március 15-éig várnak egy kiválasztott, maximum két oldalas esszét. (1 iskola/esszé). A legjobb 3 esszé március 21-én felkerül a Sulinet
honlapjára. Ezen a napon ugyanitt található majd egy on-line teszt is, amit ki kell tölteni, és ez eldönti a végleges versenyt.
Az esszéket a következő címre kell beküldeni: gyermhaz@axelero.hu.
A Sulinet értékes tárgynyereményeit postán küldi a nyertes iskolák csapatainak. (Educatio Press)

A Magyar Tudományos Akadámia tudományos tagozata Sopronban A Kisalföld információi szerint megalakulhat a MTA tudományos tagozata Sopronban, tekintettel arra, hogy Sopron megfelel azoknak a kritériumoknak, amelyek szükségesek annak megalakításához: Sopron Egyetemi város, több akadémikus dolgozik az egyetemen és a geodéziai és seofizikai kutatóintézetben. A leendő tudományos tagozat célja, hogy a régió egészét érintő tudományos kétdésekről előadásokat tartson, rendezvényeket szervezzen, olyanokat, amelyekbe a régió humánértelmisége is bevonható. (Kisalföld nyomán)

Támaszt a beregszászi Bethlen Gimnáziumnak! Győr-Moson-Sopron megye közgyűlése a Nemzeti Alapítvánnyal közösen gyűjtést indít a beregszászi Bethlen Gimnázium korszerűsítése, újjáépítése érdekében.
A határainkon túl, a kárpátaljai magyarság helyzete a legrosszabb, körülményeik nyomorúságosak, az egyetlen magyar nyelvű állami gimnáziumuk a beregszászi,
amely európai minőségű képzést ad a diákjainak. Kérik azon magánszemélyek, civil szerveztek, vállalkozások, cégek, egyházi szervezetek, s mindazok lehetőségeik
szerinti pénzbeli támogatását, akik fontosnak tartják a kárpátaljai fiatalok oktatási körülményeinek, életesélyeinek javítását, hogy európai szintű tudásukhoz végre
emberibb körülmények társulhassanak. Külön felhívják az anyaország iskoláit, szervezzenek gyűjtést intézményükben. Ha azon tanulók, akik ezt megtehetik - egy
csokoládé vagy üdítő árával (kb. 100 Ft) - támogatnák a kezdeményezést, a "sok kicsi sokra megy" elv alapján ennek, a jelentős anyagi támogatás mellett, óriási
erkölcsi és nevelő hatása lenne. A befizetéseket csoportosan, iskolai szinten eszközöljék az alábbi számlaszámra "Beregszász" megjelöléssel: Nemzeti Alapítvány:
11991102-02105840. A kuratórium elnöke Dr. Medgyasszay László. A befizetések az adószám feltüntetésével az adóalapból leírhatók. (Educatio Press)



2003. március 09., vasárnap 23:04


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület