CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

"Ha gyógyulni akarsz, higgy, akarj és cselekedj!"

    "Higiéne szavunk az ógörög "hygieniósz" szóból eredezhető, ami annyit jelent: "egészséges. E szó családjába tartozik a görög-római istennő Hygiea neve, aki az antik kor mitológiai hagyományai szerint Aesculapius egészségisten leánya, vagy más elképzelés szerint felesége volt", olvashatjuk, ha betérünk a Lábas-házban, február 23-án megnyílt Medicina Pannonica, Higiéne és orvoslás, a római kori Pannóniában című kiállításon.

Tauber László és Gömöri János az Egészségvédelmi félőrák második rendezvényén az Orsolya téri Lábasházban

    A Scarbantia Társaság szervezésében március 22-ig minden héten Egészségvédelmi félórák - Egészségvédelmi tájékoztatók a kiállításban, címmel rövid előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők. A március 11-ei délutánon Tauber László, A gyógymasszázs regeneráló és egészségvédő hatásairól tartott előadást.
    Beszámolt egy, általa a családban tapasztalt esetről, amikor egy hozzátartozója esetében esetében a természetes gyógymódokat ajánlották a súlyos betegnek, és azt, hogy hagyjon fel a szintetikus gyógyszerek használatával. A gyógyteák és a természetes gyógymódok alkalmazásával közel két hét után látványos módon javulásnak indult a beteg szervezet. Pár hét múlva egy egészségvédelmi klubban sorstársak segítségével ismerkedett meg az előadó, maga is a távol-keleti gyógyászattal. Egy másfajta gyógyító világba került.

    
- A világon a távol-keleti gyógymód mellett fellelhető a nyugati módszer is. Külön-külön egyikkel sem lehet nagy sikereket elérni a gyógyászatban -fejtette ki véleményét az előadó. Együttvéve, ötvözve a két módszer lehetséges elemeit, azonban megállapíthatjuk, hogy hihetetlen sikerekre is elérhetők. Az emberi szervezet életképessége – a keleti gyógymódok szerint – 80 százalékban energiától, és 20 százalékban pedig, a tápláléktól függ. Legfontosabb, hogy az ember mindig töltse fel magát energiával, az se baj, ha az illető sovány vagy kövér testalkatú.
Az előadó azt is elmondta, hogy Kínában egy szakember gyógyászati szempontból felmérte a lakosságot, mint ahogyan Kodály Zoltán tette hajdanában. Felmérésében összegyűjtötte azokat a kínai gyógymódokat, amelyeket előszeretettel használtak az akkori gyógyítók. Ezen fogásokat ötvözte a mai modern medicinával és készített egy száz fogásból álló könyvet, amely használatával az egész testet átölelő masszírozási programot lehet végrehajtani.
    Tauber László, maga is a mai napig az említett rendszerrel próbálja elősegíteni a betegek gyógyulását. Elmondta azt is, hogy amiután egy baleset következtében teljesen szétroncsolódott a térdem, az orvosai, gyógyíthatatlanságra hivatkozva azt ajánlották, hogy azt amputálják. A keleti gyógymódok, azonban, ez esetben is megtették hatásukat.
- Hiszem, hogy a szervezet, ha teszünk érte, hiszünk benne, és akaratunk is van, csodákra képes. Mottóm: "Ha gyógyulni akarsz, higgy, akarj és cselekedj!"
tevékenységének megkezdése óta sokan fordultak Tauber Lászlóhoz különböző krónikus betegségekkel is.
Mint elmondta, ő úgy véli, hogy a krónikus betegségek legfőbb előidézői a sokak által még nem ismert Hartmann-zónák, illetve a földben lévő vízerek. Ezek  nagy mértékben befolyásolhatják az emberi szervezet egészségi állapotát. Tudományos kísérletek bizonyítják, hogy azok, akik életük folyamán Hartmann-zónák kereszteződésében feküdtek, hajlamosak a rákos megbetegedésekre - mondta az előadó, aki egy, a "betegségek pozitívumát" kijelentő teóriát is ismertetett, amely szerint: a betegségek bizonyos értelemben jók: figyelmeztetnek bennünket, hogy változtassunk addigi életvitelünkön.
    Tauber László, a keleti gyógyászat elemeit feltáró előadása után rövid, gyakorlati bemutatót tartott a nézőknek. A mindennapi embernek igen furcsa segédeszközökkel bemért egy, a teremben átmenő Hartmann-zónát.
    A rendezvénysorozat következő előadása március 18-án lesz, amikor Hársné Unger Klára osztja meg hallgatóságával gondolatait "A természet patikája, gyógynövények" témakörben.

b.boti

Kapcsolódó cikk:

                                       “Az egészségügyet vigyük a beteghez és ne fordítva”- Egészségvédelmi félórák a Lábas-házban



2003. március 12., szerda 22:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület