CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Városháza  

Fontosnak tartják a párbeszédet

    Sopronban járt a megyei elnök

    Dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke Walter Dezső, Sopron polgármestere meghívásának tett eleget akkor, amikor a tegnap a soproni városházára látogatott.
 
    Látogatásának céljáról, és tapasztalatairól a soproni polgármesterrel való megbeszélést követően kérdeztük.
- Nagy örömmel jöttem, hiszen nem szokásos, hogy egy megyei jogú város polgármestere a megyei közgyűlés elnökével kíván beszélni - nyilatkozta a közel egy órás megbeszélést követően a megyei közgyűlési elnök.
- A magyar önkormányzati rendszer sajátossága, hogy a megyei jogú városok egymás mellett élő önálló kis birodalmak, és míg Csornával, Kapuvárral, Mosonmagyaróvárral komoly együttműködése van a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatnak, addig sem Győrrel, sem Sopronnal nincs intézményesített kapcsolatunk - fűzte hozzá.

Dr. Szakács Imre a GYMS Megyei Közgyűlés elnöke, Walter Dezső, Sopron polgármestere és Kránitz László országgyűlési képviselő a soproni Városházán

- Egyrészt, örültem, mert a mai egy ismerkedési lehetőség is volt, hiszen eddig még nem találkoztam a polgármester úrral. Másrészt fontosnak tartom, hogy az egy megyében élők között – még ha az önkormányzatiság egymás melletti kis birodalmakként is kezeli a megyei jogú várost és a megyét – párbeszéd alakuljon ki, és közösen tudjunk olyan kérdésekben fellépni mint a regionális fejlesztések ügye.

- A Regionális Fejlesztési Tanácsban Sopron is rendelkezik képviselővel, valamint a megyei idegenforgalmi látványosságok, turisztikai értékek közül a megyei turisztikai kiadványokban megjelenhetnek a csak Sopronban fellelhetők.

- Walter Dezső polgármester úrral beszéltünk az egészségügyi ellátó rendszerről, hiszen a soproni kórház ikertestvére a győri kórház, amely megyei önkormányzati fenntartásban és tulajdonban van, és amellyel kapcsolatosan sok közös pontot találtunk. A napirenden lévő, helyi intézményeket érintő kérdés is szóba került a megyei elnök és a soproni polgármester találkozóján.

    Dr. Szakács Imre azt is elmondta, hogy az ismerkedés, a bemutatkozás alkalma volt a tegnapi, amely során a két vezető megállapodott abban, hogy a jövőben egy, úgymond, közvetlen telefonkapcsolat létesítésében.
- Amiben tudunk segíteni Sopron városának, abban azt megtesszük - jelentette ki Szakács Imre, aki viszont Walter Dezső polgármester részéről az együttműködés ígéretével távozhatott Sopronból, és azzal, hogy mindabban, amiben a közös célok megvalósítása érdekében egy megyei jogú város polgármestere fel tudja emelni a szavát, Sopron polgármestere megteszi azt.

    A két polgármester találkozója két ember találkozója is volt.

- Szimpatikus embert ismertem meg Walter Dezsőben - mondta a megyei elnök. Látom, hogy az irányítási szervezési területen nagy tapasztalatokkal rendelkezik, úgy gondolom, hogy a polgármester úr személye által olyan dinamizmus, mobilitás jellemzi majd a soproni önkormányzat munkáját, ami még gyorsabbá tudja tenni az itteni folyamatokat; abban is biztos vagyok, hogy az új vezető új irányokat és új lendületet ad a város életének - összegezte tapasztalatait Szakács Imre megyei elnök.

T.É.



2003. március 13., csütörtök 03:12


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület