CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

EU  

Az EU-házhoz jön A Soproni Kereskedelemi és Iparkamara Deák téri székházában került a sor az EU házhoz jön program-sorozat indítását bejelentő sajtótájékoztatóra, amelyet Mesterházy Vera, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium vezető főtanácsosa, Horváth Vilmos a Soproni kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Kocsi János kamarai titkár tartott.

Mesterházy Vera, Horváth Vilmos és Kocsi János a soproni sajtótájékoztatón

A Nyugat-Dunántúli Régióban a Sopron-Fertőd régió lesz az országos felkészítési program első állomása, amelynek célja a mikro- és kisvállalkozások országos szintű, Magyarország 15 kistérségére összpontosuló ágazat-, szakma-, és régióspecifikus felkészítése, annak érdekében, hogy minél többen sikerként éljék meg az európai uniós csatlakozást.
A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara együttműködve a Gazdasági Minisztériummal, a társ, területi kereskedelmi és iparkamarákkal, az önkormányzatokkal, az érdekképviseleti szervekkel, faligazdászokkal, a Sopron-Fertőd régió 3 kistérségében konzultációra hívja a régió vállalkozóit.
Az EZ-házhoz jön projekt Lövőn 2003. március 18-án kedden, 15 órakor a Petőfi Művelődési Házban, Fertődön, 2003. március 19-én, szerdán 15 órakor a polgármesteri Hivatal dísztermében , valamint Sopronban 2003. március 20-án, csütörtökön 16 órakor a Pannonia Med Hotelben lesz.
A kis- és középvállalkozások EU csatlakozási felkészítésének országjáró programjáról a közeljövőben bővebben is írunk.





Pályázati tanácsadás az EU küszöbén Hogy is kell pályázatot kitölteni, mit kell tenni, hogy céljaink eléréséhez megfelelő anyagi támogatást nyerjünk? Ebben és ezen kérdésekhez kaphatott választ minden, olyan civil szervezet, egyesület, magánszemély, aki március 11-én ellátogatott a Gyermek és Ifjúsági Központba. Az Aktív Soproni Ifjak támogatásával városunkba látogatott a Mobilitás, Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda két munkatársa.
Darvas Ádám és Pongrácz Mariann, programkoordinátorok elmondása szerint, egy olyan pályázati tanácsadást szeretnének megvalósítani a Nyugat-dunántúli régióban, amelynek segítségével a civil szervezetek és egyesületek könnyebben megvalósíthatják céljaikat. A 2003-as évben a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium 38 Millió forinttal szeretné támogatni a civil szervezetek munkáját. Az idei pályázatok négy témakörben kerültek kiadásra, a zánkai táborozás, a határon túli programok, a felkészítő rendezvények az EU csatlakozáshoz, illetve a regionalitás erőssítése témakörökban.
Reményeik szerint egy gyümölcsöző kapcsolat fog kialakulni a Mobilitás és a szervezetek között, amely sok sikerhez juttatja a résztvevőket a Európai Unió küszöbén.
(b.boti)



2003. március 13., csütörtök 09:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület