CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Askercz Éva főmuzeológus Németh Lajos-díjas- Szociális Foglalkoztató:épületbővítés- Szent József-nap Szakestjüket szervezik a soproni 'fások'- ReBiK Művészeti Lexikon: művészeket keres, adatokat kér

Askercz Éva főmuzeológus Németh Lajos-díjas Március 15-én a Magyar Köztársaság a képzőművészet és iparművészet, valamint a fotóművészet területén végzett kiemelkedő művészettörténészi, művészetírói, műelméleti, műkritikusi tevékenységéért Németh Lajos-díjat adományozott Askercz Évának, a Soproni Múzeum főmuzeológusának. Gratulálunk!

Szociális Foglalkoztató épületbővítésének átadási ünnepségére kerül sor szerdán a Fogyatékos emberek éve 2003 rendezvénysorozat keretében
A rendezvényt köszönti Csizmár Gábor, a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára.

Szent József tiszteletére Szakestjüket szervezik a soproni "fások". A Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának (FMK) hallgatói "Szent József Szakest"-et szerveznek a "fás" hallgatók védőszentjének tiszteletére március 19-én, József napján. A rendezvényre "invicetli"-t a szervezőktől az ÚK 500-ban (Új Kollégium) vásárolhatnak a Kar érdeklődő hallgatói. Amint ez a hagyományossá vált szakesteken megszokott volt, idén is feliratozott emlékkorsó készül a résztvevő hallgatók számára, melyet szintén a szervezőktől lehet megvásárolni. Az FMK HÖK tájékoztatása szerint a rendezvény zártkörű lesz, és csak "fás" hallgatók vehetnek rajta részt. (Educatio Press)

Az európai ReBiK Művészeti Lexikon sorozatának Sopronban élő, és Sopronhoz kötődő művészekkel való bővítését tervezi a kiadó, aki egyúttal egy, a Soproni képzőművészet a XIX-XX században címmel jelenkori alkotók munásságát illusztrációkkal is bemutató reprezentatív album megjelentetését is tervezi, amelyhez a kortárs soproni alkotók, művészek segítségét kéri. A kiadó a gyűjteményben szerepelni kívánó alkotóktól rövid, az eddigi tevékenységüket bemutató összeállítást, kiállítási katalógust, egyéb illusztrációként felhasználható anyagokat kér; hasonlóképpen Sopron műgyűjtőit, művészeteket kedvelőit is arra kéri, hogy adatszolgáltatásukkal, információkkal segítség a kiadvány létrejöttét. Soproni művészek alkotásairól készült fotókat, képeket is várnak a készülő albumba Regényi Attila és Koloszár Ibolya, a kiadvány szerkesztői, akiket az aregenyi@freemail.hu, vagy koloszi@axelero.hu e-mail címeken, illetve a 83-314-386, 30-997-68-53-as telefonszámokon lehet elérni. Azok az alkotóművészek, akik szeretnének adataikkal a kiadványba kerülni, anyagaikat leadhatják a soproni városi könyvtár recepcióján, vagy Helytörténeti Gyűjteményének vezetőjénél.



2003. március 18., kedd 21:30


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület