CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Március 15-ei műsor az egészségügyi és szociális intézményekben lakóknak

    ,,Haza és szabadság, ez a két szó, melyet először tanuljon dajkától a gyermek" mottóval a Kurucdombi Fiókkönyvtár kezdeményezésére állította össze március 15-ei ünnepi műsorát az a nyolc tanulóból álló csoport, akik egészségügyi és szociális intézményekbe szeretnék eljuttatni 1848 március 15. hangulatát és üzenetét,olyan gyermekekhez és felnőttekhez, akik egészségügyi állapotuk miatt nem vehettek részt a március 15-i közös ünnepségeken.

Ifj. Sarkady Sándor az 1848as események soproni vonatzkozásairól szólt

     A műsort szerkesztette és rendezte Pápai László. Szereplők: Sáritz Magdolna (Fenyő Téri Általános Iskola), Bertha Júlia (Hunyadi János Általános Iskola), Doszkocs Zsanett, Gazsovics Rozália, Szabó Enikő (Brennbergi Általános Iskola ), akiknek felkészítőjük Tóth Anna volt; Nagy Márton, Orsós András, Pusztai Csaba a József Attila Gyermekvédelmi Központ tanulóit Bertalan Árpád készítette fel a szereplésre.

    A verses dalos összeállítást sikerrel adták elő március 18-án – még nem túl nagy számú közönség előtt – a Széchenyi István Városi Könyvtárban, majd a Balfi úti Egyesített Szociális Intézményben. Szerdán a Bánfalvi Könyvtárban szerepeltek a diákok.
    A városi könyvtárban az ünnepi műsor előtt ifj. Sarkady Sándor történelemtanár-könyvtáros 1848 soproni eseményeiről tartott előadást. A Balfi úti Egyesített Szociális Intézményben az intézmény lakói kedvet kaptak ahhoz is, hogy a műsor aktív közreműködőikként a gyerekekkel együtt énekeljenek.

    Március  20-án, csütörtökön 15 órától az Tómalom utcai Egészségügyi Gyermekotthonba, 24-én, hétfőn 15 órától a József Attila Gyermekvédelmi Központba, 26-án, szerdán, 15 órától a Kurucdombi Fiókkönyvtárba viszik el az 1848-as forradalomra és szabadságharc eseményeit hangulatát idéző műsort a diákok.
A műsor:
Felszántom a császár udvarát (ének); Petőfi Sándor: Van-e marok föld... (Sáritz Magdolna), Föl, föl, vitézek a csatára...(ének); Petőfi Sándor: Kemény szél fúj...(Nagy Márton); Petőfi Sándor: A maygar nép (Orsós András); A jó lovas katonának (ének); Petőfi Sándor: Föl! (Pusztai Csaba); Kossuth Lajos táborában.... (ének); Csanádi Imre: Március ünnepére (Szabó Enikő); Gábor Áron rézágyúja... (ének); Petőfi Sándor: Csatában (Bertha Júlia); Véres a föld (ének); Utassy József: Zúg március (Doszkocs Zsanett); Kossuth Lajos azt üzente ...(ének); Juhász Gyula: Március idusára (Gazsovics Rozália); Kossuth Lajos azt üzente ...(ének).
zak

Kapcsolódó cikk:

Ifj: Sarkady Sándor:  Sopron - 1848



2003. március 19., szerda 21:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület