CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Dr. Szájer József előadása: Tavasznap Európában- Dr. Faragó Sándor a rektor- Ajándék a megyétől a könyvtáraknak: 'Győr-Moson-Sopron megye népművészete'

 „Tavasznap Európában” Dr. Szájer József az Országgyűlés alelnöke , az Európai Konvent tagja  2003. március 21-én, pénteken  „Tavasznap Európában” elnevezésű kezdeményezés alkalmával Európa jövőjéről, az Európai Konvent munkájáról előadást tart, valamint eszmecserét folytat a soproni Széchenyi István Gimnázium, Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium  diákjaival.
A „Tavasznap Európában” kezdeményezés az Európai Konvent több tagjától indult, amelynek célja, hogy a fiatalok megismerhessék a Konvent munkáját, és lehetőséget biztosítson a diákoknak arra, hogy elmondhassák véleményüket az Európa jövőjéről szóló vitával kapcsolatban.
A rendezvény helyszíne Sopron, a Berzsenyi Dániel Evangelikus Líceum Színházterme (Széchenyi tér 11.).

Dr. Faragó Sándor a rektor Rektorrá választották dr. Faragó Sándort a Nyugat-Magyarországi Egyetem eddigi megbízott rektorát a tegnapi Egytemi Tanács ülésén. Dr. Faragó Sándor rektori kinevezése 2003. augusztus elsejével lép életbe. A lezajlott dékánválasztások eredményeképpen dr. Mészáros Károly intézetigazgató egyetemi tanárt dékánná, dr. Varga Szabolcs intézetigazgató egyetemi docenst általános és oktatási, dr. Péterfalvi József egyetemi docenst kutatási és fejlesztési dékánhelyettessé választotta meg az Erdőmérnöki Kar Tanácsa. A Közgazdaság-tudományi Kar Tanácsa dr. Gidai Erzsébet intézetigazgatót választotta dékánná. (Felvételünk a március 15-i városi ünnepségen készült.)

"Győr-Moson-Sopron megye népművészete" Március 21-én, pénteken délelőtt 10.00 órakor a Xántus Múzeum Barokk-termében kerül bemutatásra  a "Győr-Moson-Sopron megye népművészete" című  kiadvány.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával megjelent könyv szakmai visszhangja és az olvasói érdeklődés egyaránt nagyon kedvező voltat bizonyította, hogy nemcsak hiánypótló és minden szempontból kitűnő szakkönyv született megyénk népművészetéről. A megyei önkormányzat megítélése szerint a kiadvány semmiképpen nem hiányozhat a könyvtárak állományából, ezért, a pénteki rendezvényen 23 olyan könyvtár kap ajándékba könyvet a megyei önkormányzattól: közművelődési, nyilvános könyvtárak, szakkönyvtárak, illetve felsooktatási könyvtárak, valamint olyan középiskolai könyvtárak, ahol néprajzzal kapcsolatos oktatás folyik. A könyvek átadásával egyidejűleg egy beszélgetés keretében a kötetben szereplő megyei szerzők bemutatják szakterületüket.
 
 



2003. március 20., csütörtök 13:27


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület