CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Utolsó útjára kísérték Dr. Metzl Jánost- Elmarad az Aranysárkány- Idén megkezdődik a fertődi Esterházy-kastély rekonstrukciója- EuRegio Művészeti Díj- Szőcs Géza tárlata nyílik Győrben

Utolsó útjára kísérték Dr. Metzl Jánost. A soproni evangélikus temetőben tegnap kísérték utolsó útjára a Pro Urbe és Sopron-díjas dr. Metzl János  nyugalmazott főorvost. Dr. Metzl János (1919-2003) a Magyar Sebész Társaság nyugat-dunántúli elnöki posztja mellett több társadalmi szervezetben fejtett ki jelentős tevékenységet.

Elmarad az Aranysárkány Betgeség miatt elmarad a Petőfi Színházban az Aranysárkány március 22-i Lackner-, és 23-i Jászai-bérletes előadása. A megvásárolt belépőjegyek visszaválthatók, vagy a bérletekhez hasonlóan az előadások későbbi időpontra érvényesek.

Idén megkezdődik a fertődi Esterházy-kastély rekonstrukciója. A munkálatok részleteiről Esterházy Melinda hercegnőt a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke tájékoztatta. A magyar Versailles kastélyépítészetünk európai rangú együttese. A műemlékvédelmi hatóság nemcsak eredeti pompáját szeretné helyreállítani, hanem művelődéstörténeti hagyományait is újjáélesztené. A felújításra idén 700 millió forint jut. - Az első ütem mindenekelőtt a főépületet érinti, ennek a teljes tetőszerkezetét megújítjuk, a belső udvari homlokzatokat, magát a belső udvart a szökőkútjaival és a díszlépcsőt is. Az Esterházy-család jelképesen és a valóságban is jelen lesz az újjáépülő kastélyban: a leszármazottak saját használatra visszakapják az építtető Pompakedvelő Miklós herceg egykori magánlakosztályát. Esterházy Melinda bejelentette: 70 ezer euróval támogatják a felújítást. A hercegnő arra is ígéretet tett, hogy a kastély berendezéséhez műtárgyakat és bútorokat kölcsönöznek majd a családi gyűjteményből (www.dunatv.hu)

EuRegio Művészeti Díj  A Burgenlandi Tartományi Kormányzat kulturális osztálya a 2003. naptári évre pályázatot ír ki az EuRegio Művészeti Díj elnyerésére. A pályázatra festményekkel lehet nevezni. A Díjat egy (1) olyan személy kaphatja meg, akinek a lakóhelye illetve tevékenységének központja az EuRegio West/Nyugat-Pannonia (Burgenland tartomány, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye) területén található.
    A Díj összege: 3500 euro
   Kiállítás: A pályázatra beadott alkotások közül kiválasztott legjobb festmények bemutatására a  "Művészet mozgásban" Kulturális Ősz 2003 című rendezvény keretében, az ORF burgenlandi tartományi stúdiójában ill. a 2004. év során Vas megyében rendezendő kiállításon kerül sor.
    Beadás: A magyar oldali résztvevők a Szombathelyi Képtárban 2003. szeptember 1-4. között, mindennap 10 órától 15 óráig adhatják le műveiket és a kért
mellékleteket.
Formai követelmények, valamint további részletes pályázati feltételek a Programajánlóban.

Szőcs Géza győri tárlata A győri Városi Művészeti Múzeumban szervezésében március 28-án, 17 órakor Gaál József grafikusművész nyitja meg Szőcs Géza, soproni grafikusművész "Mindennel lehet játszani" című kiállítását a Váczy Péter-gyűjtemény emeleti kiállítótermében (Győr, Nefelejts köz 3., Magyar Ispita). A tárlat 2003. április 27-ig, hétfő kivételével naponta 10-18 óra között tekinthető meg.
 
 



2003. március 22., szombat 13:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület